'Training Day' krijgt prequel-film met zoon Denzel Washington?

'Training Day' krijgt prequel-film met zoon Denzel Washington?

Moderne misdaadklassieker krijgt tweede film.

"King Kong Ain't Got SHIT On Me," zegt het personage Alonzo van Denzel Washington in Training Day. Iedere liefhebber van die film kan zich die zin herinneren... De film van Antoine Fuqua mag ondertussen bestempeld worden als een moderne misdaadklassieker. De fans zullen onderstaand nieuws waarschijnlijk wisselend ontvangen.

Volgens de website Collider werkt Warner Bros. aan een prequelfilm op de misdaadfilm waarin we Ethan Hawke zien als het groentje Jake. Scriptschrijver Nick Yarborough (Letters from Rosemary Kennedy) zou een verhaal schrijven en deze zou gaan over een situatie tien jaar voor de gebeurtenissen in Training Day. Het zou zich eind april 1992 afspelen, twee dagen voor de uitspraak in de Rodney King-zaak.

Rellen in Los Angeles
De gebeurtenissen rondom Rodney King zorgden voor heel wat onrust in de States en vooral de stad Los Angeles stond in die periode op exploderen. De Rodney King-zaak leidden tot enorme rellen. In de film zouden we een jongere Alonzo Harris zien. Collider oppert dat BlacKKKlansman en Tenet-acteur John David Washington - de zoon van Denzel - de rol zou moeten gaan spelen.

Met een script van David Ayer leverde het origineel in 2001 meer dan 100 miljoen dollar op. Washington won de Oscar voor Beste mannelijke hoofdrol en Hawke werd genomineerd voor de Oscar voor Beste mannelijke bijrol.



NieuwsFilm

meest populair