Eddie Murphy: minder gewaagde humor in 'Coming to America 2'

Eddie Murphy: minder gewaagde humor in 'Coming to America 2'

De eerste film geldt als een klassieker in de wereld van R-rated films.

Toen Eddie Murphy in de jaren '80 wereldberoemd werd, kwam dit met name door zij rollen in R-rated comedies als 48 Hrs., Beverly Hills Cop en natuurlijk Coming to America. Hij schakelde in de jaren '90 echter over naar filmprojecten voor alle leeftijden, iets wat hem zowaar nog succesvoller maakte. Murphy's laatste R-rated film is Life, dat meer dan 20 jaar geleden uitkwam. Dat verandert binnenkort met Netflix-film Dolemite Is My Name, een biopic over Rudy Ray Moore.

Tijdens een gesprek met CinemaBlend werd Murphy gevraagd waarom hij nog maar zo weinig gewaagde comedies maakt en liet daarbij weten dat Coming to America 2 een stuk 'veiliger' wordt:

"Er was een periode dat Hollywood vooral films maakte voor 12 jaar en ouder... zo bereikte je het meeste publiek. Dus ik deed dat vervolgens ook. Met Dolemite Is My Name moesten we echter een film voor volwassenen maken, gezien het leven van Rudy Ray Moore. Coming to America 2, mijn volgende film, wordt echter weer voor 12 jaar en ouder."

Meer publiek, softere grappen?
Een film voor 12 jaar en ouder heeft natuurlijk de potentie om een groter publiek te trekken. De vraag is echter of deze sequel wel net zo grappig blijkt als Coming to America, een klassieker onder de R-rated films. We gaan het volgend jaar zien.

NieuwsFilm

meest populair