Prachtige officiële poster 'Star Wars: The Rise of Skywalker'!

Prachtige officiële poster 'Star Wars: The Rise of Skywalker'!

De afronding van het Skywalker-verhaal.

In 1977 startte de film Star Wars van ene George Lucas een franchise van ongekend formaat. Iedereen op aarde heeft wel eens gehoord van de iconische schurk Darth Vader en de niet te missen lichtzwaarden. De films draaien vooral om een familie Skywalker en Walt Disney rondt hun verhaal eind dit jaar af in Star Wars: The Rise of Skywalker.


De officiële poster voor de film van regisseur J.J. Abrams zien je hieronder. Daarop zie je uiteraard weer veel nieuwe beelden en staan Adam Drivers Kylo Ren en Daisy Ridley's Rey centraal. De grote vraag is wat er met hun gebeurt. En bovenal: wordt Kylo Ren a.k.a. Ben Solo a.k.a. de kleinzoon van Darth Vader en het neefje van Luke Skywalker een goeierik, en daarmee mogelijk Rey de slechterik?

Bekijk de afbeelding
Wordt Episode IX een succes?
Een andere vraag is of The Rise of Skywalker een groots succes gaat worden aan de bioscoopkassa's. De vijfde Star Wars-film onder Walt Disney heeft namelijk twee voorgangers die de franchise niet heel veel goed hebben gedaan. Solo: A Star Wars Story uit 2018 bleek een enorme flop en Star Wars: The Last Jedi lag vooral bij de fans (en ook zeker de nodige online trollen) onder een enorm vergrootglas.

Een goed ontvangst onder de critici zit er waarschijnlijk wel in en de franchise heeft de kracht van wat Lucas in '77 startte zeker niet verloren. Nu moet blijken of het grote publiek nog wel de juiste verbinding heeft met personages als Kylo Ren en Rey en of de concurrentie (Jumanji: The Next Level, Richard Jewell, Cats en Bombshell) niet teveel kijkers weg snoept. Vanaf 18 december draait The Rise of Skywalker in de bioscoop! Hieronder nog een tweede affiche van AMC!

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair