Algemeen

Prachtige officiële poster 'Star Wars: The Rise of Skywalker'!

De afronding van het Skywalker-verhaal.

door Bram de Groot om 07:18 in Algemeen
In 1977 startte de film Star Wars van ene George Lucas een franchise van ongekend formaat. Iedereen op aarde heeft wel eens gehoord van de iconische schurk Darth Vader en de niet te missen lichtzwaarden. De films draaien vooral om een familie Skywalker en Walt Disney rondt hun verhaal eind dit jaar af in Star Wars: The Rise of Skywalker.


De officiële poster voor de film van regisseur J.J. Abrams zien je hieronder. Daarop zie je uiteraard weer veel nieuwe beelden en staan Adam Drivers Kylo Ren en Daisy Ridley's Rey centraal. De grote vraag is wat er met hun gebeurt. En bovenal: wordt Kylo Ren a.k.a. Ben Solo a.k.a. de kleinzoon van Darth Vader en het neefje van Luke Skywalker een goeierik, en daarmee mogelijk Rey de slechterik?


Wordt Episode IX een succes?
Een andere vraag is of The Rise of Skywalker een groots succes gaat worden aan de bioscoopkassa's. De vijfde Star Wars-film onder Walt Disney heeft namelijk twee voorgangers die de franchise niet heel veel goed hebben gedaan. Solo: A Star Wars Story uit 2018 bleek een enorme flop en Star Wars: The Last Jedi lag vooral bij de fans (en ook zeker de nodige online trollen) onder een enorm vergrootglas.

Een goed ontvangst onder de critici zit er waarschijnlijk wel in en de franchise heeft de kracht van wat Lucas in '77 startte zeker niet verloren. Nu moet blijken of het grote publiek nog wel de juiste verbinding heeft met personages als Kylo Ren en Rey en of de concurrentie (Jumanji: The Next Level, Richard Jewell, Cats en Bombshell) niet teveel kijkers weg snoept. Vanaf 18 december draait The Rise of Skywalker in de bioscoop! Hieronder nog een tweede affiche van AMC!



5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

omniesbonsai

Avatar

De posters van de originele trilogie uit de jaren 70,80,vind nog steeds het best,graafst

Guyon2002

Avatar

Het is en blijft Disney dus waarschijnlijk zullen Rey en Kylo het allebei overleven, een koppel worden en ''ze leefden nog lang en gelukkig''

Toobs13

Avatar

Guyon2002 het zou me niks verbazen????

Monojaxx

Avatar

Snap niet dat Solo zo'n flop genoemd wordt, ik vind het echt een leuke film met een authentiek StarWars sausje. Beter dan de eerste 2 delen van de nieuwe main trilogie.

Malloy de Beer

Avatar

De marathon is al geboekt. Nu nog Tijd, de vijand, verslaan.

NieuwsFilm

meest populair