Algemeen

Gaat 'Joker' 1 miljard ophalen aan Box Office?

De duistere DC-film lijkt een goede kans te maken.

door Jeffrey Kouters om 14:18 in Algemeen
Joker blijkt een groot bioscoopsucces. De prent over de krankzinnige Batman-nemesis bewijst dat kwaliteit loont. Maar heeft deze duistere DC-film ook voldoende in huis om de magische grens van 1 miljard te passeren aan de Box Office?


Na nog geen twee weken staat de teller van Joker al bijna op 550 miljoen dollar. Dat is een zeer nette prestatie, gezien de aard van de film en het productiebudget van slechts 55 miljoen. Nu de film van Todd Phillips blijft scoren, beginnen sommige fans en analisten erin te geloven dat een opbrengst van 1 miljard haalbaar is.

Concurrentie en controverse
Joker heeft het geluk dat er momenteel weinig concurrentie is, al gaat Disney's Maleficent: Mistress of Evil de toppositie aankomend weekend waarschijnlijk inpikken. Door alle goede reacties, maar ook door alle controverse, is Joker flink onder de aandacht gebracht van het publiek. Daar kan haast geen marketingcampagne tegenop.

Verbannen in China
De verwachting is dat Joker de komende weken goed blijft presteren. Vooral buiten Amerika doet de film het opvallend goed. De film wordt vaak vergeleken met Venom, ook zo'n onverwachte hit die in oktober verscheen. Joker heeft alleen het nadeel dat hij, in tegenstelling tot Venom, verbannen is in China (Venom wist daar zo'n 269 miljoen van zijn totaalopbrengst à 856 miljoen op te halen).


Joker heeft zeker een kans om 1 miljard dollar op te halen aan de Box Office, maar het wordt wel een spannende klim naar de top.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chill Blinton

Avatar

Nee 1 miljard lijkt me net wat teveel.

Raki-Pure

Avatar

1 miljard is te ver gezocht desalniettemin een dikke kaskraker voor Warner Bros. Zeker gezien de relatieve productiekosten.

Scheerzeep

Avatar

@GreenHornet

Films waarin de bevolking in opstand komt tegen de elite liggen daar nogal gevoelig.

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

Als het niet verbannen was in China dan was de 1 miljard wel mogelijk maar nu mag je daar gerust 300 mln van afhalen. 700000000 moet wel kunnen.

eltorro

Avatar

Gewoonlijk zou een film met zo'n oppeningsweekend ook niet de 1 miljard halen, maar Joker is hierin wel een bijzonder geval. De film heeft namelijk het afgelopen weekend in Amerika een drop van maar 43% gehad en dat is erg klein. Kleiner zelfs dan die van Wonder Woman, die uiteindelijk 4 keer het oppeningsweekend ophaalde. Als de Joker hetzelfde blijft spelen als Wonder Woman kan de film de 400 miljoen halen in Noord Amerika.

Buiten Noord Amerika is de drop het afgelopen weekend maar 30% geweest, wat volgens mij aardig uniek is. En aangezien de film buiten Amerika nu al op 350 staat zou het zomaar eens kunnen dat de film daardoor de 500 a 600 miljoen haalt. Dus blijven drops zo klein dan is er inderdaad een kans.

In ieder geval is er een grootte kans dat de film de succesvolste R rated film ooit wordt, zowel binnen als buiten Noord Amerika.

Goku32

Avatar

Moet wel zo een geweldige film.

Noxin

Avatar

Zonder inkomsten uit China word het lastig. Maar je weet maar nooit.

ExtraDip3000

Avatar

Geweldige film, zeer verdiend

kokosnoot

Avatar

Zal er om spannen! Hoop het wel voor ze ^^

neo123

Avatar

Verboden in China? Why?

kokosnoot

Avatar

@Neo123 Denk omdat het anarchie en opstandigheid tegen het systeem promoot. China is nooit gek van rebelse individuals.

Civilian Supreme

Avatar

Zojuist gezien, topfilm! Prachtige beelden, lekker dreigende muziek, een geweldige acteerprestatie van Phoenix en voor een film nagenoeg zonder actie, vanaf de 1e tot de laatste minuut boeiend.
Het zou erg zonde zijn als deze Joker niet in een Batmanfilm op zou duiken.

NieuwsFilm

meest populair