Gaat 'Joker' 1 miljard ophalen aan Box Office?

Gaat 'Joker' 1 miljard ophalen aan Box Office?

De duistere DC-film lijkt een goede kans te maken.

Joker blijkt een groot bioscoopsucces. De prent over de krankzinnige Batman-nemesis bewijst dat kwaliteit loont. Maar heeft deze duistere DC-film ook voldoende in huis om de magische grens van 1 miljard te passeren aan de Box Office?

Bekijk de afbeelding
Na nog geen twee weken staat de teller van Joker al bijna op 550 miljoen dollar. Dat is een zeer nette prestatie, gezien de aard van de film en het productiebudget van slechts 55 miljoen. Nu de film van Todd Phillips blijft scoren, beginnen sommige fans en analisten erin te geloven dat een opbrengst van 1 miljard haalbaar is.

Concurrentie en controverse
Joker heeft het geluk dat er momenteel weinig concurrentie is, al gaat Disney's Maleficent: Mistress of Evil de toppositie aankomend weekend waarschijnlijk inpikken. Door alle goede reacties, maar ook door alle controverse, is Joker flink onder de aandacht gebracht van het publiek. Daar kan haast geen marketingcampagne tegenop.

Verbannen in China
De verwachting is dat Joker de komende weken goed blijft presteren. Vooral buiten Amerika doet de film het opvallend goed. De film wordt vaak vergeleken met Venom, ook zo'n onverwachte hit die in oktober verscheen. Joker heeft alleen het nadeel dat hij, in tegenstelling tot Venom, verbannen is in China (Venom wist daar zo'n 269 miljoen van zijn totaalopbrengst à 856 miljoen op te halen).


Joker heeft zeker een kans om 1 miljard dollar op te halen aan de Box Office, maar het wordt wel een spannende klim naar de top.

NieuwsFilm

meest populair