Celebrity

Elton John teleurgesteld in de muziek van 'The Lion King'

Er zou geen impact gemaakt zijn.

door FilmTotaal om 10:38 in Celebrity
Het valt niet te ontkennen dat de live-action variant van The Lion King een grote knaller is. Jon Favreau's versie haalde meer dan anderhalf miljard dollar bij de box office op en de reacties zijn ook niet onaardig, al ziet de critici niet al te veel magie in het leeuwenverhaal. Hetzelfde geldt helaas ook voor zanger Elton John, die in een nieuw interview heeft onthuld dat hij de muziek zelfs een grote teleurstelling vindt.

De 72-jarige Engelsman is bezig met het promoten van zijn autobiografie Me. Toen hij bij British GQ langsging werd hem naar zijn mening gevraagd, aangezien hij in de jaren 90 veel toevoegde aan de muziek van de animatiefilm. Hoewel hij ook verantwoordelijk is voor één nummer van de nieuwste soundtrack, kan hij niets positiefs kwijt.

Verknald
"Het was een grote teleurstelling voor mij," begint John. "Want ik ben van mening dat ze de muziek hebben verknald. De muziek was zo'n groot onderdeel van het origineel. En de muziek in de recente film bevat niet dezelfde impact. De magie en de vreugde is verloren geraakt." De zanger vult aan dat de nummers en composities van de animatiefilm veel meer effect hadden en daarnaast langer in de hitlijsten bleven staan.

Verdrietig
Uiteraard vindt de zanger het dan ook ontzettend treurig dat hij niet meer heeft mogen doen, zoals hij wel deed voor de musical van The Lion King. John: "Ik had gewild dat ik meer betrokken was geweest bij het feestje, maar de creatieve visie van de film en muziek was deze keer anders. Ik was niet echt welkom of met dezelfde mate van respect behandeld. Dat maakt me ontzettend verdrietig. Ik ben zo blij dat de juiste geest in de muziek van de musical verder leeft."

NieuwsFilm