Algemeen

Script 'Indiana Jones'-film kraken lukt maar niet

Het gaat moeizaam, moeizamer dan we hadden verwacht.

door Jim Pedd om 18:17 in Algemeen
Toen Lucasfilm werd overgenomen door Disney, duurde het niet lang (OK, tot begin 2017 voor de officiële aankondiging, maar geruchten waren er langer) of er werd een vijfde Indiana Jones-film aangekondigd. Nu lijkt het er steeds meer op dat die film wel extreem lang op zich laat wachten. Het scenario is namelijk nog altijd niet klaar.

Producent Frank Marshall vertelde tijdens een interview met Forbes dat er nog altijd hard gewerkt wordt aan het script van de vijfde film met Harrison Ford als de held die iedereen wel kent. "We werken nog altijd aan het script", was de enige update die hij wilde delen rond de film.

Langzaam proces
Toen het project werd aangekondigd, zou de film in de zomer van 2019 uitgebracht worden. Dat haalde men natuurlijk niet en nu staat de film gepland voor release in juli 2021. Maar met dat script wil het tot nu toe niet echt lukken. Op dit moment werkt David Koepp eraan en hij zei een kleine maand geleden nog dat hij ondertussen wel een goed idee had, maar dat er nog altijd aan gewerkt wordt.

Naar het schijnt wordt dit het laatste avontuur voor Ford, die hierna stopt als Indiana Jones. Het zou mogelijk zijn dat er meer films komen, maar de vraag is dan hoe. Recent hoorden we in elk geval het gerucht dat de film zou draaien om de legendarische Nazi-trein vol goud die ooit verdwenen zou zijn nabij het Poolse stadje Walbrzych.

Hoe dan ook, zal de film er komen en wel in juli 2021.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

De laatste zin lijkt een combinatie van twee zinnen.
Hoedanook, puur uit nostalgie wil ik de film wel zien maar verwacht er heeeeeeeel weinig van.

lamoteg

Avatar

De man is 77j? Tegen dat deze klaar is...

GreenHornet

Avatar

Zijn ze klaar met Script dan is acteur al Paar jaren dood

Thiver

Avatar

Indiana... let it go.

centr1no

Avatar

Laat het toch lekker.
Houd het bij de 3 goede films die er zijn en laat het met rust.
Krampachtig een verhaaltje moeten verzinnen voor een deadline is al erg zat maar ik verwacht ook niks spectaculairs meer van Ford.

GreenHornet

Avatar

Young Indiana Jones heeft mijn voorkeur

Frietgezicht

Avatar

Zin in. Ik heb vertrouwen erin want Spielberg weet dat deel 4 een faal was en zal zich willen revancheren en goed willen eindigen met Ford en Indy.

Mas7

Avatar

Ze moeten nu echt wel met iets goeds komen, dat is natuurlijk niet makkelijk

Sunspot

Avatar

Neem veel dingen over van de 1e 3 films, met nieuwe dingen, maak er een mooi afscheid van.

Niet weer zo een protege/zoon/dochter of zo die het fakkeltje moeten overnemen.

En zou vet zijn als Connery te porren is voor een rol, mocht hij nog leven tegen de tijd dat er werkelijk geschoten wordt.

Gewoon old skool en laatste, niet dat overdreven gedoe als in 2008 film, fake CGI en zo.

Goed verhaal, karakters, mysterie, afscheid.
Gewoon nog 1 goeie (ouderwetse) Indy!

Caspar

Avatar

@Sunspot Connery even googlen, het gaat op z'n zachtst gezegd niet bepaald goed met de man en dat al best 'n hele tijd, dus die gaat no way terug komen. Maar dat terzijde, had hij dan de vader van een 77-jarige moeten spelen? Soort van Indiana Jones and the quest for the mummy-daddy

Thiver

Avatar

Sowieso wordt in het vierde deel heel expliciet gesteld dat Connery’s personage niet meer leeft...

Civilian Supreme

Avatar

Laat idd maar, zie Ford dit niet meer overtuigend doen.
Als ze toch doorgaan dan graag echte locaties en niet alleen maar cgi backgrounds.

Sunspot

Avatar

@Thiver

Oke, heb dvd liggen hier (was cadeau) en vorig jaar of zo nog gekeken, niet gelezen dan, dat over karakter gespeeld door SC.

Wil bijna opzetten, maar weet dat film zo slecht is, dat ik het niet weer ga proberen

Jaws

Avatar

gewoon een mooie afsluiting maken, Ik heb vertrouwen in Spielberg. De man is geniaal op film gebied. Maar het moet er nu wel van komen.

Chris23

Avatar

Het script afkraken daarintegen word waarschijnlijk een eitje.

Filmhead

Avatar

Weird! Dacht dat juist George Lucas de lastige was waardoor het maar niet wilde lukken. Zo was hij absoluut niet fan tijdens de Last Crusade dat Connery en Ford dezelfde vrouw deelden, juist iets wat iedereen tof vondt.

Maar misschien maar beter zo: indy past gewoon het beste als avonturier in het begin van de vorige eeuw. Vond de jaren 50 setting soms al vreemde combi in de stad.

Als het uberhaupt ooit doorgaat, hoop ik dat Indy een time bubble ontdekt, en dat we hem nog een keer jong zien shinen. Gewoon normaal weer, zonder grijze haren en met waanzinnige glimlach van Ford.

kokosnoot

Avatar

Ik vind het altijd leuke films. Ook nostalgie maar tegen de tijd dat het script af is kan hij acteren in een exoskelet of een opgevoerde rolstoel xD

NieuwsFilm

meest populair