Algemeen

Nieuwe films pas na 7 maanden op Disney+

Disney maakt meer bekend over zijn releasemodel.

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Algemeen
Op 12 november lanceert Disney zijn streamingdienst Disney+ officieel. De catalogus is rijkelijk gevuld met klassieke en moderne films en series. Toch duurt het wel even voordat nieuwe bioscoopfilms beschikbaar komen op Disney+. Dat heeft het entertainmentbedrijf bevestigd in gesprek met The Hollywood Reporter.

Disney is niet van plan om bioscoopfilms eerder naar zijn streamingdienst te brengen. Dat meldt het team achter Disney+. Dat betekent dat recente bioscoopfilms pas na zo'n zeven maanden zullen worden toegevoegd aan de catalogus van de dienst. Aankomende films als Frozen 2 en Star Wars: The Rise of Skywalker zullen dus pas in de zomer van 2020 op Disney+ verschijnen.

Schema niet op de schop
Disney kiest er dus niet voor om zijn abonnees te belonen met het eerder beschikbaar stellen van content. Daarmee houdt het bedrijf vast aan zijn huidige releaseplanning. Eerst draait een film een aantal maanden in de bioscoop, vervolgens wordt deze verkocht op Blu-ray en via digitale downloads en als laatste verhuist de film naar een streamingplatform - waarbij Disney+ dus voortaan het vaste adres wordt voor alle Disney-titels.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rick de Wit

Avatar

Jammer, maar niet geheel onlogisch lijkt mij.

Ang3l

Avatar

Duh.

aspers

Avatar

Toch logisch!? Eerst nog een release op Blu-Ray en dan een paar maanden daarna Disney+.

Kijk maar baar Captain Marvel! Deze was 6 maart in de Bios en kwam hier 4 maanden later op blu-ray. En nog 3 maanden later op Disney+. Netjes hoor! Als ze dit schema aanhouden hoor je mij niet klagen.

Popcultuurfreak

Avatar

Zou het dezelfde dag doen. Vast goed voor business.

Sunspot

Avatar

Begrijpelijk, goed voor dvd/blurray verkopen

Daanminator

Avatar

Als het beeld zo blijft haperen dan zal disney+ geen abbo's houden. Wat een aanfluiting zeg...

David Mills

Avatar

Logisch maar dan ben ik toch te ongeduldig en koop ik de films via itunes. Daarom heeft disney plus voor mij persoonlijk geen toegevoegde waarde omdat ik alles al heb

reporterdavid91

Avatar

Slim. Kunnen ze toch nog bijverdienen. Hoewel ze sowieso wel zullen verdienen met alle abbonees die maandelijks 6 euro neertellen. Persoonlijk kocht ik niet elke maand een dvd (niet eens elk jaar..) maar nu heeft Disney toch standaard 6 euro/dollar maandelijks inkomsten binnen.. Zelfs op momenten dat er geen films uitkomen.De content is er toch al dus het zal hen niks kosten (buiten het in de lucht houden van de dienst).

Luizelgespuizel

Avatar

Je betaalt in principe alsnog 6 euro per maand voor een minimale hoeveelheid aan exclusieve familievriendelijke niet diverse content naast dat je maanden moet wachten op de release van de nieuwste films. De Netflix deals met Disney waren dus toch beter voor ze helaas hun eigen weg op gingen.

Ja tuurlijk is het slim, helemaal omdat de consument blijkbaar nu al niet meer doorheeft dat de meeste Disney films voorheen ook al in een korter tijdsbestek al op Netflix stonden. Maar goed, het komt nu op kindernet 2.0 dus het is beter en ik skip graag goede originele content van Netflix om een abonnement te nemen op kindernet 2.0, de service waar alle kindertjes gezellig kunnen meekijken met alle familievriendelijke series.

Vind het eigenlijk best dom dat de gemiddelde reaguurder niet eens door heeft dat de Netflix deal hiervoor films van Disney veel sneller naar hun service bracht in veel gevallen. Kindernet 2.0 wekt blijkbaar een soort blinde vlek op.

Renegade

Avatar

Vind het nog snel genoeg.

RoberPaulsen

Avatar

Dit is de belangrijkste reden waarom Disney+ in ieder geval voor mij niet interessant is. De films die ik echt wil zien heb ik al gezien wanneer ze daar beschikbaar komen. Ik vermoed dat dat voor veel mensen geldt aangezien vrijwel elke Disney film meer dan een miljard oplevert.

Daarbij is de content niet divers genoeg en is het allemaal goedgekeurd door China.

GreenHornet

Avatar

7 maanden is lang vlak voor retail release blu-ray heb ik film al gezien.

StarWars-SGPer

Avatar

7 mäanden is best schnell vergeleken met Netflix

Ray1976

Avatar

Is prima genoeg te zien ...wel de lag dr uit halen bij sommige films

Mr-Monkey

Avatar

wat komt er nu wel nieuw. Na 12 nov op Disney+

Mr-Monkey

Avatar

Ga niet betalen wat ik al thuis heb liggen

NieuwsFilm

meest populair