Celebrity

'Rosario Dawson (Daredevil) aangeklaagd voor zware mishandeling transgender'

De rechtbankpapieren zijn uitgelekt.

door FilmTotaal om 15:31 in Celebrity
Actrice Rosario Dawson, bekend van onder meer Daredevil en Zombieland: Double Tap, is aangeklaagd door een oud-werknemer. Deze transgender-man, genaamd Dedrek Finley, beweert dat Dawson hem heeft beledigd en fysiek heeft mishandeld. Dat meldt de Amerikaanse gossipsite TMZ.

Finley, die eerst door het leven ging als Deidre, beweert dat hij in 2017 voor Dawson kwam werken op verzoek van haar ouders. Dawson en haar ouders zouden hem anders zijn gaan behandelen toen hij bekendmaakte transgender te zijn. Volgens Finley bleef de familie hem aanspreken als vrouw.

Finley claimt daar uiteindelijk melding van te hebben gemaakt bij Dawson, maar zij ondernam volgens hem geen actie. Dawson zou zich op dat moment juist ook schuldig hebben gemaakt aan transfobische uitspraken. "Je bent een volwassen vrouw", zou ze hebben gezegd. En toen Finley haar daarop verbeterde: "Boeiend".

Escalatie
Finley leefde in een apart huis op het terrein van Dawson. In april vorig jaar escaleerde de situatie. Eerst kreeg Finley te horen dat hij flink wat uren in moest leveren, vervolgens dat hij de woning moest verlaten. Finley claimt dat de moeder van Dawson gewelddadig tegen hem werd toen zij op zijn deur klopte en hij geen zin had om met haar te praten.

Dawsons moeder zou hem vervolgens door een kapotgeslagen raam naar buiten hebben getrokken en in elkaar hebben geslagen. Toen Dawson aan kwam snellen dacht Finley dat zij hem zou komen helpen, maar in plaats daarvan zou de actrice hem hebben vastgehouden zodat haar moeder door kon gaan met slaan.

Gebiedsverbod en rechtszaak
De vrouwen zouden zijn telefoon ook hebben afgepakt. Finley beweert dat hij uiteindelijk toch de hulpdiensten heeft kunnen bellen en dat hij in het ziekenhuis moest worden behandeld aan zijn verwondingen. Een dag later zou hij een gebiedsverbod voor Dawsons moeder hebben aangevraagd.

In september verliet hij het pand en nu klaagt hij Dawson en haar familie aan. Het is niet bekend of de rechtbank de zaak ook daadwerkelijk in behandeling neemt. Dawson en haar management hebben nog niet gereageerd op de zware aanklacht.

NieuwsFilm

meest populair