'Godfather'-regisseur haalt keihard uit naar Marvel-films

Martin Scorsese staat niet in zijn eentje.

De afgelopen weken kwam Martin Scorsese niet alleen in het nieuws met de films Joker en The Irishman. Hij uitte tot twee keer toe flink commentaar op de films van Marvel Studios en niet iedereen was hier gecharmeerd van. Nu heeft hij een bekende medestander.

Niemand minder dan Francis Ford Coppola, regisseur van onder meer de Godfather-trilogie, heeft Scorseses woorden onderstreept. Tijdens een interview noemde Coppola de films van Marvel "verachtelijk".


"Als Martin Scorsese zegt dat de Marvel-films geen cinema zijn, heeft hij gelijk omdat we iets van cinema mogen verwachten. We verwachten iets te krijgen. Iets wat van verlichting, kennis, inspiratie. Ik snap niet wat iemand kan halen uit de dezelfde film steeds opnieuw te kijken. Martin was vriendelijk toen hij zei dat het geen cinema is. Hij zei niet dat ze verachtelijk zijn. En dat is wat ik nu over de films zeg."


Heeft hij gelijk?
De grote vraag is uiteraard of de heren gelijk hebben. Niemand zal ontkennen dat de inhoud van de films van Martin Scorsese en Francis Ford Coppola behoorlijk anders is en vaak meer drama bevatten dan superheldenfilms. Maar zijn Marvel-films daardoor geen films, geen cinema? Mogelijk is het meer een generatiedingetje.

NieuwsFilm

meest populair