Celebrity

Emotionele Meghan Markle: "Het gaat niet goed met me"

De voormalig actrice vertelt in een nieuwe documentaire erg openhartig over haar leven.

door FilmTotaal om 11:54 in Celebrity
Meghan Markle is de schijnwerpers door haar rol in Suits wel gewend, maar sinds haar huwelijk met Britse prins Harry ligt haar leven echt helemaal onder een vergrootglas. De jonge moeder heeft daar veel moeite mee. Dat vertelt ze in een nieuwe documentaire van ITV.

Meghan Markle is vaak het slachtoffer van de Britse roddelpers. De hertogin wordt dikwijls door het slijk gehaald. Haar man, prins Harry, vergeleek deze aanval eerder met wat zijn moeder, prinses Diana, is overkomen. Zij overleed in 1997 toen haar chauffeur, op de vlucht voor de paparazzi, in een tunnelbak crashte. Veel mensen maken zich dan ook zorgen om Markle.

Openhartige reactie
De voormalig actrice heeft nu voor het eerst zelf openhartig gereageerd op de mediahetze tegen haar. Dat deed ze in een documentaire die journalist Tom Bradby maakte van haar Afrikareis, die ze samen met haar man en in mei geboren zoontje Archie ondernam.

"Elke vrouw, zeker als zij zwanger is, is kwetsbaar", vertelt Markle. "Ook het hebben van een kleintje is zwaar". Volgens de hertogin maakt de media-aandacht het haar extra moeilijk. Markle is de journalist dankbaar dat hij naar haar gesteldheid vraagt. "Dat hebben maar weinig mensen gedaan, maar achter de schermen is dit wel de realiteit waar ik doorheen ga", zegt ze.

Bradby concludeert voorzichtig: "Klopt het als ik zeg dat het niet goed met je gaat?". Markle raakt zichtbaar geëmotioneerd en antwoordt bevestigend.


Steunbetuigingen
Na de uitzending zijn er veel steunreacties voor Markle verschenen. De hashtag #weloveyoumeghan is een tijdlang trending geweest. Het stel heeft inmiddels laten weten zich voorlopig terug te trekken uit de publiciteit. Het is te hopen dat de kersverse ouders snel tot rust komen.

NieuwsFilm