Algemeen

Ook Natalie Portman reageert op Scorsese's en Coppola's kritiek op Marvel

De Thor-actrice is het niet met de wereldberoemde regisseurs eens.

door Wouter Drummen om 15:50 in Algemeen
De laatste tijd is er in Hollywood een heus debat gaande of Marvel films wel of niet cinema-waardig zijn. Martin Scorsese, die de sterk onthaalde The Irishman heeft gemaakt, vindt in ieder geval van niet. Volgens hem veranderen superheldenfilms de bioscopen in 'pretparken'. Ondanks het feit dat hij hierin gesteund wordt door een andere legendarische regisseur, Francis Ford Coppola, zijn er ook heel wat bekendheden het niet met hem eens. Dat geldt ook voor Natalie Portman.

De met een Oscar bekroonde actrice heeft meerdere malen in verschillende Marvel films gespeeld en keert ook weer terug voor Thor: Love and Thunder, waarin ze opnieuw een belangrijke rol voor haar rekening zal nemen. De bekende actrice werd in Los Angeles naar haar mening gevraagd: ''Ik denk dat er ruimte moet zijn voor allerlei verschillende types film. Er bestaat niet alleen maar een enkele manier om kunst te maken. Ik geloof dat Marvel films zo populair zijn omdat ze gigantisch entertaining zijn. Dat willen mensen, een gezellige en speciale afleiding na een zware dag en dat kan Marvel hun als geen ander geven''.

Nog niet voorbij
Waarschijnlijk zal deze discussie nog wel een tijdje doorgaan. Twee van de bekendste filmmakers hebben zich negatief uitgelaten over Marvel en de kans is groot dat anderen in hun voetsporen zullen volgen. Sterren zoals Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson en Marvel regisseurs zoals James Gunn en Taika Waititi reageerden daar al op en zullen zo goed als zeker niet de laatsten zijn.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Mag ik dit de perfecte samenvatting vinden, van ons Nat?
Misschien kunnen de 2 heren niet verkoppen dat de andere vorm van cinema t aan t "winnen" is. En met een "kunst-armoede" bril op kan ik dat ergens nog wel snappen. maar de 2 kunnen best langs elkaar bestaan.

Ik ben erg van de filmhuis films, maar zoals Nathalie zegt: een gezellige en speciale afleiding na een zware dag, dat is gewoonweg welkom af en toe. Entertainment. Niets meer dan dat, maar nog steeds cinema.

omniesbonsai

Avatar

Ze heeft geen gelijk
Het is ter vermaak voor kinderen,tieners deze marvel of de dc films,als je op een bepaalde leeftijd bent
Als je dat hebt gehad kijk je volwassener films met meer inhoud,echte cinema
Ik begrijp scorsese,coppola heel goed

Mav Damian

Avatar

Kunnen we dit hoofdstuk afsluiten, want dit begint gewoon belachelijk te worden.

Coola

Avatar

Kijk dit is dus iemand die tot in tegenstelling van Coppola eerder vandaag wel 100% gelijk heeft

donniebrasco

Avatar

@omniesbonsai helemaal mee eens!!!

Moviemagic

Avatar

Ik vraag me alleen af wat Miley Cyrus er van vindt.

HaagseTVJunkie

Avatar

Er zijn hele volksstammen die films van Adam Sandler geweldig vinden en dat is hun goed recht. Het witte doek is voor iedereen en dan bedoel ik ook iedereen.

Ik mis een reactie dat de pijn waarschijnlijk zit in bij de omzet. Als je kan investeren in een goed verhaal of een Marvel film dan zullen investeerders liever hun geld inleggen op een Marvel film, meer winst.
Zuur voor iemand die hemel en aarde moet bewegen om een goed script aan de man moet brengen.

ridjieddo

Avatar

Volgens mij heeft Filmtotaal goed gekeken naar Frietgezicht’s reactie-historie en geleerd hoe je heel makkelijk aandacht en reacties opwekt over steeds hetzelfde onderwerp.

hQuinn

Avatar

omniesbonsai " "
Het is ter vermaak voor kinderen: tieners, deze marvel of de dc films, als je op een bepaalde leeftijd bent. Als je dat hebt gehad, kijk je volwassener films met meer inhoud, echte cinema.

Wat een onzin. Alsof een bepaald genre per se aan een zekere leeftijd is gebonden. Ik ben allang geen tiener meer, maar kan me prima vermaken met Marvel en DC. Daarnaast kan ik 'echte cinema' ook zeer waarderen.

Het kan allemaal langs elkaar bestaan. De ene keer wil je een serieuze, diepgaande film zien; de keer daarop wil je op een andere wijze vermaakt worden.

flep

Avatar

Omniesbonsai, dat is onzin. Wanneer het alleen voor jeugd is, zouden de inkomsten nooit zo groot zijn.

Ben het helemaal met Portman eens. Maar Helaas zijn er mensen die denken dat ze kunnen bepalen wat goed en fout is, wat kunst of kitsch is, wat cinema is.

Sommige hebben de behoefte zich af te zetten tegen de menigte. Maar als een film goed loopt, muziek veel geluisterd wordt, of kunst goed bekeken, kun je er uit concluderen dat de meerderheid het mooi of interessant vindt.

Ik ben zelf wat Marvel moe, maar wat ze hebben neer gezet is een prima job.

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

Ik ben benieuwd hoe Marvel stabiliteit kan behouden zonder cap, Iron man laat staan Thanos.

Blablazer

Avatar

Dat kan Marvel als geen ander vind ik dan weer een beetje overdreven. Kickass vind ik persoonlijk veel vermakelijker. Maar inderdaad het is maar net wat je smaak is.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Achterlijke discussie. Alsof mensen die naar Marvel films kijken niet te vinden zijn voor serieuzere cinema. De reden waarom die, en dat geldt eigenlijk voor alle blockbusters en actiefilms, zo succesvol zijn is omdat de meeste mensen naar de bioscoop gaan om zich te ontspannen. Of het nu is omdat ze een zware werkweek hadden of omdat ze weg willen van alle ellende die ze dagelijks via (sociale) media binnenkrijgen, ze willen zich amuseren. En dan wil je niet 2 uur lang naar een arthouse film of sociaal drama kijken, hoe goed ze ook zijn. Daar ga ik niet helemaal voor naar de Kinepolis. Dat is voer voor thuis in de zetel en dan genieten we er ook enorm van.

XxjadexX

Avatar

@hQuinn je heb helemaal gelijk het maakt niet uit welke leeftijd je bent. Ik kan me ook prima vermaken aan dc of marvels films. Het is goed als er van alles wat bestaat dan zit er voor iedereen wat leuks tussen.

NieuwsFilm

meest populair