Ook Natalie Portman reageert op Scorsese's en Coppola's kritiek op Marvel

Ook Natalie Portman reageert op Scorsese's en Coppola's kritiek op Marvel

De Thor-actrice is het niet met de wereldberoemde regisseurs eens.

De laatste tijd is er in Hollywood een heus debat gaande of Marvel films wel of niet cinema-waardig zijn. Martin Scorsese, die de sterk onthaalde The Irishman heeft gemaakt, vindt in ieder geval van niet. Volgens hem veranderen superheldenfilms de bioscopen in 'pretparken'. Ondanks het feit dat hij hierin gesteund wordt door een andere legendarische regisseur, Francis Ford Coppola, zijn er ook heel wat bekendheden het niet met hem eens. Dat geldt ook voor Natalie Portman.

De met een Oscar bekroonde actrice heeft meerdere malen in verschillende Marvel films gespeeld en keert ook weer terug voor Thor: Love and Thunder, waarin ze opnieuw een belangrijke rol voor haar rekening zal nemen. De bekende actrice werd in Los Angeles naar haar mening gevraagd: ''Ik denk dat er ruimte moet zijn voor allerlei verschillende types film. Er bestaat niet alleen maar een enkele manier om kunst te maken. Ik geloof dat Marvel films zo populair zijn omdat ze gigantisch entertaining zijn. Dat willen mensen, een gezellige en speciale afleiding na een zware dag en dat kan Marvel hun als geen ander geven''.

Nog niet voorbij
Waarschijnlijk zal deze discussie nog wel een tijdje doorgaan. Twee van de bekendste filmmakers hebben zich negatief uitgelaten over Marvel en de kans is groot dat anderen in hun voetsporen zullen volgen. Sterren zoals Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson en Marvel regisseurs zoals James Gunn en Taika Waititi reageerden daar al op en zullen zo goed als zeker niet de laatsten zijn.

NieuwsFilm

meest populair