Celebrity

Hoe de Britse roddelpers Meghan Markle kapotmaakt

Gisteren was de bijzondere documentaire ook op de Nederlandse televisie te zien.

door FilmTotaal om 15:55 in Celebrity
Gisterenavond was de veelbesproken documentaire over de Afrikareis van prins Harry en voormalig actrice Meghan Markle ook op de Nederlandse televisie te zien. Markle sprak daarin openhartig over de invloed die de Britse roddelpers op haar leven heeft.

Voordat Meghan Markle door haar huwelijk met prins Harry hertogin van Sussex werd, was zij werkzaam als actrice. Zo speelde zij onder meer in de advocatenserie Suits. Hoewel de Amerikaanse de schijnwerpers wel gewend was, ligt haar nieuwe leven helemaal onder een vergrootglas. En dat is niet makkelijk volgens Markle, want de Britse roddelpers is behoorlijk giftig en verspreidt de ene na de andere leugen.

Naïeve start
Volgens Markle is ze te naïef aan dit avontuur begonnen. "Ik had geen idee, wat misschien vreemd klinkt, maar toen ik mijn huidige man net had ontmoet, waren mijn [Amerikaanse] vrienden erg blij voor me, omdat ik zo gelukkig was", vertelt Markle op de laatste avond van de reis.

Haar Britse vrienden hadden echter een weinig hoopgevende boodschap. "Zij zeiden tegen me dat hij vast een geweldige vent zou zijn, maar dat ik het niet moest doen [een relatie aangaan], omdat de Britse roddelpers mijn leven kapot zou maken".

Markle kon zich naar eigen niet voorstellen dat de roddelbladen zo'n grote impact op haar leven zouden hebben. "In Amerika hebben we zulke praktijken niet", vertelt ze. "Ik geloofde niet dat ik in de roddelbladen zou komen te staan. Ik kon me er niets bij voorstellen", aldus Markle over haar reactie op de waarschuwingen van haar vrienden.

Overleven en leven
Hoe overleeft Markle de aanval die de roddelpers op haar heeft geopend? "Het is niet genoeg om iets te overleven, want dan leef je eigenlijk niet. Je moet je fijn en gelukkig voelen", antwoordt ze op die vraag. "Ik heb geprobeerd me flink te houden - op de Britse manier [door mijn emoties te verbergen], maar dat maakt je kapot vanbinnen".

"Ik had heus niet het idee dat dit gemakkelijk zou zijn, maar wel eerlijk", aldus Markle. "Daar kan ik me maar moeilijk bij neerleggen". Hoe houdt ze dit zware leven dan vol? "Ik leef met de dag". Gelukkig heeft Markle de liefde van haar man en in mei geboren zoontje Archie.

NieuwsFilm

meest populair