Films Marvel en Star Wars keren uiteindelijk terug naar Netflix (en verdwijnen dus van Disney+)

Dit vanwege eerdere gesloten contracten.

Disney+ is de nieuwe verzamelsite voor vrijwel alle films en series die de studio ooit heeft uitgebracht en gaat uitbrengen. Toch blijft niet alle content voor eeuwig beschikbaar om te streamen. Zo zal een deel van de films van Marvel en Star Wars na een aantal jaar terugkeren naar Netflix.

In mei berichtte Bloomberg dat alle films die Disney tussen januari 2016 en december 2018 heeft uitgebracht uiteindelijk zullen terugkeren naar Netflix. Dit vanwege eerder afgesloten contracten. Het gaat onder meer om titels als Star Wars: The Last Jedi (2017), Avengers: Infinity War (2018) en The Incredibles 2 (2018).

Op de Vanity Fair's New Establishment Summit bevestigde ceo Bob Iger dat sommige films en series inderdaad zullen verdwijnen van het platform. Daar vertelde hij dat abonnees de verwijderde titels kunnen blijven bekijken als zij deze op hun apparaat hebben gedownload om offline te bekijken en hun abonnement handhaven.

Oud en nieuw
Het duurt volgens de bronnen van Bloomberg overigens nog wel even voordat de eerste grote filmtitels van het platform zullen verdwijnen. Naar verwachting keren de eerste titels namelijk pas in 2026 terug naar Netflix.

Het is niet bekend of dit ook voor Nederland geldt, omdat het om verschillende deals gaat. In Nederland is er sowieso meer content beschikbaar op Disney+, omdat Netflix en andere aanbieders de Amerikaanse streamingrechten van een hoop Disney-titels nu nog in handen hebben.

Tegen 2026 heeft Disney natuurlijk wel de nodige eigen nieuwe en originele content (en mogelijk ook die van Fox) toegevoegd, waardoor het ontbreken van deze oudere films waarschijnlijk een minder groot gemis zal zijn.

NieuwsFilm

meest populair