Scarlett Johansson: "Ja, Black Widow is écht [spoiler]"

De heldin offerde zichzelf op in 'Avengers: Endgame' om de wereld te redden.

Scarlett Johansson is ervan overtuigd dat haar superheldenavontuur na haar aankomende solofilm Black Widow definitief is afgelopen. Dat heeft alles te maken met de dood van haar personage in Avengers: Endgame. Dat vertelt de actrice in de talkshow van Jimmy Kimmel.

"Ik kan niet wachten om hem met iedereen te delen", vertelt Johansson over haar aankomende solofilm. Het draaien van Black Widow, die ze ook mee produceert, was voor haar niet alleen een fantastische, maar ook belangrijke ervaring. "Deze film had ik nodig om alles te verwerken", aldus Johansson.

Wat bedoelt ze daar precies mee? "Ik ben letterlijk en emotioneel weggevaagd in de laatste film", vertelt de actrice over het lot van haar personage in Avengers: Endgame". In die film offert Black Widow zichzelf op om de Soul Stone te bemachtigen voor de Avengers, die het opnemen tegen Thanos.

Opties voor terugkeer
Niet iedereen gelooft overigens dat Black Widow écht dood is. "Er zijn maar een paar dingen echt zeker, en de dood is er daar een van", zegt Johansson daarover. "Sommige mensen proberen me ervan te overtuigen dat mijn personage niet is gestorven en nog leeft in een alternatief universum, maar nee, de dood is iets definitiefs", aldus de actrice.

Johansson haalt zeker een interessant punt aan. In Endgame leerden we immers dat er meerdere tijdlijnen in het Marvel Cinematic Universe bestaan. Black Widow zou dus vanuit een alternatieve tak kunnen terugkeren. Toch lijkt Johansson haar Marvel-hoofdstuk nu te hebben afgesloten.


Black Widow draait vanaf 29 april in de Nederlandse bioscopen!

NieuwsFilm

meest populair