Eerste recensies 'Terminator: Dark Fate': waardig of onnodig?

Komt er dan toch een waardige derde Terminator-film?

Vanaf 31 oktober is Terminator: Dark Fate van regisseur Tim Miller (Deadpool) te zien in de Nederlandse bioscoopzalen. Na eerste online reacties debuteren nu ook flink wat volwaardige recensies online.

De nieuwe T3 met rollen voor Linda Hamilton, Arnold Schwarzenegger, Mackenzie Davis, Natalia Reyes en Gabriel Luna is na 58 getelde recensies redelijk 'fresh' op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op 67%, met een 5.92 / 10 als gemiddelde beoordeling.

De 'Critics Consensus' luidt: "Terminator: Dark Fate laat een belangrijke upgrade zien ten opzichte van zijn directe voorgangers, ook al mist het de pakkende vuurkracht van de beste afleveringen in de franchise."


Gedurfde stap voorwaarts
"Dit is een welkome terugkeer naar de oorsprong, waarbij Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton nostalgie en mythologisch gewicht toevoegen dat deze scheidt van alles wat volgde op 'Judgement Day'," aldus Brian Lowry van CNN.com.

Ook de recensent van Comicbookmovie.com is postief. "Ondanks een bekend uitgangspunt en verhaal is de op vrouwen gerichte Terminator: Dark Fate een gedurfde stap voorwaarts voor de franchise en een van de beste actiefilms van 2019," aldus Josh Wilding.

Maar ook bedenkingen
Er is ook de nodige commentaar te lezen. "Deze franchise moet worden 'geterminated'," aldus Nicholas Barber van BBC.com en "Terminator: Dark Fate is gewoon weer een slechte Terminator -film in een reeks slechte Terminator-films (hoewel beter dan Genisys)," volgens Lindsey Bahr van Associated Press.

NieuwsFilm

meest populair