Disney-baas Bob Iger pakt Marvel-kritiek hard aan

Disney-baas Bob Iger pakt Marvel-kritiek hard aan

Stevige woorden van Disney CEO.

Dat superheldenfilms en vergelijkbare titels de bioscoopzalen domineren kan niemand ontkennen. Martin Scorsese is bang dat de films van "het pretpark" uiteindelijk kleinere producties zal verdrijven en noemde om die reden de Marvel-films onlangs "geen cinema". Nu is er een reactie van Disney CEO Bob Iger.

Iger sprak met The Wall Street Journal en gaf gelijk aan dat bioscopen wereldwijd de blockbusters van Disney, maar ook zekere andere studio's, nodig hebben om goed geld te verdienen. "Met dat geld kunnen ze ook films vertonen die minder succesvol zijn," aldus Iger.

Iger vindt kritiek vervelend
Iger zegt dat de kritiek hem persoonlijk niet stoort. "Het stoort me niet, behalve dat ik het niet vind kunnen vanwege de mensen die aan die films werken. Ik vind het zo respectloos voor alle mensen die aan de films werken. Ze werken net zo hard als de mensen die werken aan hun films," volgens Iger. "Ze halen alles uit hun creativiteit, net zoals zij dat doen."

"Dus als Ryan Coogler Black Panther maakt, dan is dat anders of minder dan als Marty Scorsese of Francis Ford Coppola een van hun films maakte? Kom op. Ik heb genoeg gezegd," reageerde Iger toch wat defensief, al vindt hij dat Scorsese en Francis Ford Coppola hun menig mogen uiten.

Ze mogen zeiken over films
Iger: "Weet je, Francis Ford Coppola en Martin Scorsese zijn twee mensen die ik hoog in het vaandel heb wat betreft de films die ze hebben gemaakt. De films die ik leuk vind, de films die we allemaal hebben gezien. Als ze over films willen zeiken, dan staan ze in hun recht."

NieuwsFilm

meest populair