Rose McGowan klaagt Harvey Weinstein aan voor afpersing

Rose McGowan klaagt Harvey Weinstein aan voor afpersing

De actrice is een rechtszaak tegen de filmproducent begonnen.

Rose McGowan was een van de eerste vrouwen die Harvey Weinstein beschuldigde van verkrachting. De actrice klaagt Weinstein nu aan voor afpersing. Volgens McGowan heeft de filmproducent er alles aangedaan om haar de mond te snoeren voordat zij met haar verhaal naar buiten kwam.

Rose McGowan is een nieuwe rechtszaak tegen Harvey Weinstein begonnen. McGowan beweert dat Weinstein, in samenwerking met zijn advocaten en met behulp van spionnen, alles op alles heeft gezet om te voorkomen dat McGowan eerder haar beschuldigingen zou uiten. Volgens de actrice werden er gesprekken opgenomen om haar in diskrediet te brengen. Ook klaagt ze Weinstein aan voor afpersing, privacyschending en fraude.

'Duivels en illegaal'
"Deze zaak gaat over een duivelse en illegale poging van een van Amerika's machtigste mannen en zijn advocaten om slachtoffers van seksueel misbruik het zwijgen op te leggen", staat in de rechtbankpapieren die McGowan heeft ingediend. "Ook gaat deze zaak over de dappere vrouwen en journalisten die ondanks alles hun best hebben gedaan om deze feiten te onthullen".

Statement Weinstein
"Deze zaak legt opnieuw de ware aard van McGowan bloot: ze is een aandachtszoeker die alleen uit is op geld", reageert de advocaat van Weinstein in een statement. "We wisten dat deze zaak eraan zat te komen, want ze had ons eerder al benaderd om in ruil voor een miljoenenbedrag deze ongegronde aantijgingen niet openbaar te maken".

NieuwsFilm

meest populair