Tot 'iconisch' bestempelde scene uit 'Joker' nu al toeristische trekpleister

Tot 'iconisch' bestempelde scene uit 'Joker' nu al toeristische trekpleister

Zonder twijfel een van de beste scènes van het jaar.

Attentie: lichte spoiler aanwezig!

De nieuwe Joker film is fantastisch onthaald. Zo zet Joaquin Phoenix een van de beste rollen neer van dit jaar. Hij wordt dan ook gezien als een van de grote kanshebbers voor de Oscar, aangezien hij overtuigt in elke scene. Een van de beste van de film is zonder twijfel die waarin Phoenix dansend een trap af loopt. Als gevolg van deze trapscene, die in The Bronx in New York is opgenomen, is er een toeloop naar The Bronx ontstaan.

Fans van de film trekken massaal naar de plek in 'The Big Apple' om de nu al iconische scène na te bootsen precies daar waar deze werd opgenomen. Het is ook een van de belangrijkste momenten van de film. Juist op dit moment verandert Arthur Fleck namelijk volledig in de Joker, dit terwijl hij de trap af danst op het nummer van Rock and Roll Part 2.

Beroemde plekken
Het is niet de eerste plek die beroemd wordt dankzij een film. Denk bijvoorbeeld maar aan de klassieker Forrest Gump. In deze film brengt hoofdrolspeler Tom Hanks veel tijd door op een bank. Dit werd ook meteen een gigantisch populaire plek om foto's te nemen. En zo gaat het nog wel even door: het huis van Home Alone, het hoofdkwartier van Ghostbusters en de Kellerman Resort van Dirty Dancing verwierven allemaal faam dankzij films. De trap van Joker hoort daar nu klaarblijkelijk ook bij.



NieuwsFilm

meest populair