James Cameron gelooft niet dat HFR (high frame rate) de toekomst is

James Cameron gelooft niet dat HFR (high frame rate) de toekomst is

Een opmerkelijke uitspraak van de regisseur die bekend staat om zijn technologische ambities.

Tijdens de perstour van Terminator: Dark Fate deed regisseur James Cameron een opvallende uitspraak. Hij gaf namelijk aan geen toekomst te zien in het filmen en vertonen van films in hogere frame rates. En dat terwijl hij bekend staat als iemand die normaliter zelf gelijksoortige technologische ambities nastreeft.

De beste man was met Avatar zelfs verantwoordelijk voor de enorme wederopleving van 3D. Eerder liet hij nog optekenen HFR (high frame rate) als een belangrijke tool te zien voor de vervolgen op deze film, in combinatie met verbeterde 3D techniek. Nu plaatst hij zijn eigen opmerkingen in een ander licht. Hij is namelijk van mening dat continu met meer dan de gebruikelijke 24 beelden per seconde filmen alsook projecteren simpelweg niet werkt voor het medium.

Een toverstokje
"Mijn filosofie omtrent high frame rate, is dat het slechts een oplossing voor bepaalde problemen is die zich bij 3D voordoen" licht Cameron toe. "Bij bepaalde camerabewegingen krijg je vervormde beelden, die storend gaan opvallen in 3D. Dit kan je oplossen door hogere frame rates te gebruiken. Voor mij is het een oplossing voor een probleem, een toverstokje voor het juiste moment. Ik zie het niet als iets dat voor een volledige film werkt, laat staan dat ik denk dat dit 'the next big thing' is. De volgende Avatar-films zullen dan ook niet in HFR te zien zijn", zo besluit de filmmaker zijn visie.

NieuwsFilm

meest populair