Doodt Arthur Fleck [...] in 'Joker' of niet?

Doodt Arthur Fleck [...] in 'Joker' of niet?

Misschien wel de makkelijkste vraag.

Mocht je Joker al hebben gezien, dan bleef je misschien achter met een aantal vragen. De meest voor de hand liggende vraag is of Arthur Fleck het personage [...] uiteindelijk doodde. Wil je meer weten, lees dan verder. Zo niet... Wat doe je hier!


Let op: SPOILERS!


In de film van Todd Phillips wordt geweld niet geschuwd, en dat was van tevoren bekend. De behoorlijk maffe Arthur Fleck van Joaquin Phoenix heeft flink moeite met mensen die de spot met hem drijven. Het antwoord op de vraag of Fleck uiteindelijk zijn buurvrouw Sophie van Zazie Beetz (Deadpool 2) vermoordt, gaf cameraman Lawrence Sher aan SlashFilm:


"We wilden de interpretatie van wat echt is en wat niet onderdeel maken van de kijkervaring. Zijn relatie met Sophie is bijvoorbeeld een fantasie. Sommige mensen vroegen me, 'Is ze vermoord?' Todd maakte al duidelijk dat ze niet is vermoord. Arthur doodt mensen die hem op een bepaalde manier onrecht hebben aangedaan, en Sophie heeft hem nooit onrecht aangedaan.

Wat is echt, en wat niet?
"Wat betreft hoe we visueel speelden met het echte en het niet echte; er zijn verwijzingen en scènes die elkaar weerspiegelen. We laten hints achter met de hulp van afbeeldingen of hoe we scènes op dezelfde manier hebben behandeld," aldus Sher. "Ik vind het leuk dat mensen het gesprek kunnen voeren en tot hun eigen conclusies komen."

Wat denk jij? Zijn de gebeurtenissen in de film grotendeels verzinsels van Fleck, of transformeerde Fleck daadwerkelijk tot de Joker zoals we deze zien in de kaskraker?

NieuwsFilm

meest populair