Floppen 'Solo: A Star Wars Story' volledig de schuld van Disney

Floppen 'Solo: A Star Wars Story' volledig de schuld van Disney

De schrijver weet wel waar het allemaal mis is gegaan.

Lawrence Kasdan, de scenarist van Solo: A Star Wars Story, die ons eerder The Empire Strikes Back, Return of the Jedi en The Force Awakens leverde, geeft Disney de schuld van het floppen van de prequel rond een jonge Han Solo.

De film zou ooit geregisseerd worden door Phil Lord en Chris Miller, maar zij werden na een aantal maanden opnames ontslagen en vervangen door Ron Howard. Creatieve verschillen zouden ten grondslag liggen aan de problemen, en Howard filmde 70 procent van het eindproduct. De film bracht slechts 393 miljoen dollar op wereldwijd, het minste van een live-action film in de franchise tot nu toe.

Schuld van Disney
Kasdan vertelde tijdens een interview dat Lucasfilm goed voor hem was. Hij werd door Kathleen Kennedy benaderd om weer aan nieuwe projecten in de Star Wars-franchise mee te werken, vlak voordat George Lucas de rechten verkocht. "Het was altijd goed voor me, maar ik wil het niet meer doen," aldus Kasdan. Hij werd benaderd door Lucas die een project rond Han Solo ontwikkelde. Hij zou dat project maken en ging vervolgens ineens aan de slag met The Force Awakens.

Alhoewel dat ongepland was, vond Kasdan dat "een erg goede ervaring" en ging hij er vervolgens mee akkoord om samen met zijn zoon Jonathan het script van Solo te maken. "Maar daarna verpestte de studio het. Niet iets ongewoons overigens." Later gaf Disney-baas Bob Iger ook nog toe dat Disney de film te snel uitbracht na The Last Jedi en dat de film te overhaast was gemaakt.

NieuwsFilm

meest populair