Opvallend gave fan-edit 'Star Wars: The Phantom Menace' maakt er een thriller van

Opvallend gave fan-edit 'Star Wars: The Phantom Menace' maakt er een thriller van

Een politieke thriller, om precies te zijn.

Star Wars: The Phantom Menace dient als het eerste hoofdstuk van het oorsprongsverhaal van Anakin Skywalker. In de film uit 1999 verlaat hij de woestijnplaneet Tatooine om te trainen als Jedi. Maar de film heeft ook een politiek element en dat is behoorlijk interessant.

The Phantom Menace volgt de opkomst van senator Palpatine en de pogingen van Obi-Wan Kenobi en Qui-Gon Jinn om de jonge Queen Amidala te beschermen. Zij hopen samen een grootschalig handelsdispuut tot een vredig einde te brengen. Precies dat handelsdispuut staat centraal in een nieuwe fan edit die misschien wel de leukste is die we tot nu toe hebben gezien.

Politieke thriller
Op Twitter deelt Olaf Falafel een nieuwe edit die hij gemaakt heeft van The Phantom Menace. Hij heeft alle delen rond Anakin en de Jedi weggesneden en houdt daarmee enkel nog het handelsdispuut en de politiek over. Het resultaat: een politieke thriller die eigenlijk nog best wel goed werkt. Geloof je het niet? Bekijk dan deze video:



Natuurlijk moeten we wel opmerken dat de video slechts twee minute en twintig seconden duurt, omdat video's op Twitter maximaal die elngte mogen hebben. Dat betekent dat Falafel (in zijn eigen woorden) "een deel van de heerlijke Trade Federation-moties waarover gedebatteerd wordt terzijde moest laten." Afgezien daarvan is de edit eigenlijk nog best interessant om te volgen.

NieuwsFilm

meest populair