Algemeen

Aftrap 'Terminator: Dark Fate' weinig indrukwekkend

Deze week mogelijk groots in première; aftrap matig.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Voor een derde keer start Hollywood met een Terminator-film die een nieuwe trilogie moet inluiden. Dit keer krijgen we met Terminator: Dark Fate een nieuw derde deel te zien, waarin uiteraard heel wat nieuwe personages geïntroduceerd worden die de toekomstige films moeten leiden.

De vraag is echter of er een vervolg zal komen. De vorige pogingen werden gekraakt en deden het financieel te mager om snel een vervolg te maken. Nu is er dus Dark Fate van regisseur Tim Miller (Deadpool) en afgelopen weekend trapte de film nog niet heel overtuigend af in een aantal grote landen.

Magere aftrap voor Dark Fate
Afgelopen weekend ging de film in tien landen in première en haalde daar zo'n $12,6 miljoen op. De film verscheen al in redelijk grote afzetgebieden als Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ter vergelijking: Joker haalde in het eerste weekend in het Verenigd Koninkrijk al zo'n $15 miljoen op.

Het wordt interessant om te zien hoe de zeker niet onaardig ontvangen film het zal doen in de States en China. Naar verwachting start de film in de States met een redelijke, maar geen enorm indrukwekkende $38,0 miljoen.32 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mas7

Avatar

De fans zijn voorzichtig. De studio, James Cameron én Tim Miller hebben dit gewoon onderschat.

Je kan niet simpelweg fans lokken met de terugkeer van Linda Hamilton, Edward Furlong & Arnold Schwarzenegger. De filmserie is een zooitje. Na T2 is er geen echte topper (sorry, eentje dan maar: kom ik weer met mijn guilty pleasure Salvation) meer geweest.

Dark Fate is gewoon afscheid nemen van het oude en een welkom aan het nieuwe (LEES: reboot!):

- Meisje ipv John Conner
- Een vervanger voor skynet
- een advanced verzetsheld als beschermster

Ga zo maar door. Het is gewoon goedkoop scoren!

Sparrow_LW

Avatar

ik loop er ook niet heel warm voor.... idd al teveel slechte vervolgen gehad, dat ik deze wel een keer op het kleine scherm kijk voor een kleinere prijs.....

Drakie

Avatar

Dus de haters hadden weer eens gelijk ????

Fr0nt

Avatar

hij draait hier lang niet overal. Dus er lijkt vanuit de bioscopen zelf al weinig vertrouwen te zijn.

Dukat

Avatar

@frônt inderdaad. In Zaandam draait deze film niet...

GreenHornet

Avatar

Hier was ik al bang voor na het lezen van Spoilers kan dit wel eens de minste Terminator worden na T2

omniesbonsai

Avatar

Heb hem gezien,en het is de allerslechtste terminator in de franchise
Het is ze weer niet gelukt
John connor vermoorden door een andere terminator aan het begin van de film
Om dan de vorige terminator t2 omlaag te halen
De magie is weg ,de muziek is niet goed,cgi effecten (vliegtuig) het is het allemaal niet
Hersenloze actie
Terwijl de kracht van t2 nog met gevoel en moraal komt,en natuurlijk de fantastische sfeer en humor die de t2 uitstraalde
Dat heeft deze film allemaal niet

Civilian Supreme

Avatar

Ik ga deze wel kijken omdat ik alles kijk met de titel Terminator maar voor de zoveelste keer waarom niet gewoon het meest logische, een brute oorlogsfilm die zich afspeelt in de toekomst. Alleen dan niet zoals Salvation, die is in mijn ogen net zo slecht als Genysis.

Decepticon

Avatar

@Fr0nt
Het zijn niet de bioscopen zelf die bepalen of ze een film wil of niet willen draaien.
Het is, voor zover ik weet, de distributeur die bepaalt hoeveel prints hij/zij aankoopt en verspreidt over de bioscopen en waar ze draaien.

soprano077

Avatar

de allerslechtste terminator in de franchise lees ik. ik vond t3 en genysis anders behoorlijk slecht

eltorro

Avatar

Voor sommige mensen is het wel handig om op de spoilers te letten. Ik verwacht bij dit artikel om informatie te vinden over de box office van de film en niet informatie over de film zelf.

Gregbelgie

Avatar

Ik vond het een topfilm!!! De beste na de 2

RaoulM84

Avatar

Ik heb hem afgelopen vrijdag in Antwerpen gezien. Vond hem eerlijk gezegd een beetje tegenvallen. Was op zich een leuke film, maar had niet de emoties die ik voelde bij deel 2. Het verhaal is op zich een logisch vervolg van deel 2, maar vond het toch een beetje tegenvallen ook. Jammer. Misschien als ik hem nog een keer zie dat ik mijn mening verander, want ik wilde deze film echt goed vinden.

Sunspot

Avatar

Had moeten draaien om het originele trio, gewoon afsluitend en klaar.

Dan kan je later altijd nog een film maken, met andere karakters, missies laten zien, dieper duiken in het wereldje.

Frietgezicht

Avatar

Collider Videos en mijn buurman Sjaak Jongbloed vonden deze juist wel goed

Master Of Films

Avatar

Nu heeft Dark Fate geen Marvel label, dus Martin Scorsese zal dit vast onder het kopje "cinema" gaan plaatsen. Smiley face

SeanDeNiro

Avatar

Het is eigenlijk best triest. Stel dat ze The Beatles vragen om een nieuwe "Let it be" te schrijven of the David "Lets Dance". Dat zou nooit wat kunnen worden. Met films doen ze dat wel. Noem maar een "franchise" die na reboot de moeite waard is. Geen 1.
Ze proberen Let it be & Lets dance voor de derde maal uit te brengen zonder de oorspronkelijke kwaliteit & magie. Kansloos natuurlijk.

TwinsA

Avatar

Voor mij was T1 de beste, veel spanning ,sfeer, kleuren, muziek. Voor mijn part had er daarbij mogen blijven, of misschien een extended cut ervan????

Novarellum

Avatar

@Omniesbonsai

Let een beetje op spoilers wil je?

JDVRS

Avatar

@Civilian Supreme

Zo was ik ook en ik heb daarnaast nog steeds een T-800 schedel prominent in mijn woonkamer staan.. Maar deze film ga ik echt niet eerder kijken totdat hij een keer op tv komt.. Of misschien dat ik hem illegaal download, want ik weiger nog langer mee te betalen aan het kapot maken van mijn favoriete franchises en jeugdsentimenten omdat men meent "woke" te moeten worden en een bepaalde politieke agenda te pushen door middel van franchises met een grote en trouwe fanbase..

Sunspot

Avatar

^

cool, zo een schedel.

Moresoul1981

Avatar

Weer een film waar de boodschap "vrouwen hebben geen mannen nodig" belangrijker is dan een goed geschreven verhaal. Welcome neem maar plaats op de bank naast chost busters 2016, ocean 8

Jeroen Pasman

Avatar

Ik ben in 1996 in Orlando op vakantie geweest, en daar was in één van de vele pretparken (Universal Studio's) een bioscoopvoorstelling over de Terminator die wél rechtstreeks aansloot op deel 2. Je zag John en Sarah inbreken bij Skynet in een piramidevorming gebouw dat helemaal uit elektronica bestond. De voolstelling was "voel-o-rama" (Het regende waterdruppeltjes, en de stoelen schudden heen en weer.) Ik verwachtte toen dat er wel heel snel een écht vervolg zou komen waarin dit een rol zou spelen. Dat is helaas niet gebeurd. Er kwam alléén maar crap. (deel 3 ging nog maar daar hield het ook mee op)
Ik wil deze nieuwe film best zien, maar ga er niet voor naar de bios. Meer iets om te downloaden of op Netflix te kijken

Master Of Films

Avatar

Jeroen Pasman "Ik ben in 1996 in Orlando op vakantie geweest, en daar was in één van de vele pretparken (Universal Studio's) een bioscoopvoorstelling over de Terminator die wél rechtstreeks aansloot op deel 2."
Dat was T2-3D: Battle Across Time. Delen van deze mini film was geregisseerd door James Cameron. Er zijn bootlegs van deze 12 min mini film in de omloop op internet.

Chris23

Avatar

en gewoon op youtube@ SeanDeNiro : Mad Max, The Dark Crystal..dat zijn dr al 2 ;)

Dus, ze hadden $185 million om een T3 te maken en konden gebruik maken van Linda Hammilton en Furlong.
En wat doen ze? : The terminator awakens.
Terwijl de hele wereld de nuke apocolypse, de daar op volgende guerilla warfare en een heldhaftige dood van Sarah Conner (om John`s leven te redden oid) wilde zien...jammer.

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

het is gewoon de beste na T2 dus zien de actie en verhaal is goed verdeeld ,je ziet zeker elementen van T2 terug ,een waardige opvolger en een startschot naar een nieuwe Trilolgie .

Effie

Avatar

Ik ga eerst kijken, en dan pas zeiken.

Chris23

Avatar

Kga dr wel heen btw. (Die kat ben ik en die laser zijn zombies, xwings, xenomophs en terminators (en beeeeewwwwwbssss) Smiley face )

Mothercopper

Avatar

Na T2 hadden ze moeten stoppen. Ook deze film is totaal overbodig. Eigenlijk wilde ik mijn geld terug

GinoD240

Avatar

Waarom incashen op een bestaand concept, dat zijn tijd al gehad heeft.......zucht zijn mensen zo geobsedeerd door iets , dat ze zelf met bagger genoegen nemen.Kom met een vers concept in plaats van dit soort shit! Neem bijvoorbeeld John Cena en verzin daar een vers nieuw SciFi concept omheen...t is maar een voorbeeld.We lopen nu al meer dan 40 jaar rond met actie helden als Stallone en Schwartzenegger....de filmwereld heeft echt frisse lucht nodig.....haal gewoon de stekker uit dat grof incashen op bestaande fenomenen.....Reboots beginnen veel mensen spuug zat te worden.Verzin iets nieuws verdomme

NieuwsFilm

meest populair