'Halloween' move over! Nog 5 films die zich afspelen tijdens Halloween

'Halloween' move over! Nog 5 films die zich afspelen tijdens Halloween

De avond voor Allerheiligen leent zich uitstekend voor een horrorfilm, maar er is ook een mooi aanbod voor wie niet van dat genre houdt.

De horrorklassieker Halloween maakte de gelijknamige feestdag wereldwijd bekend, maar er zijn nog veel meer films die zich tijdens deze dag afspelen. En dat zijn heus niet allemaal griezelfilms. Hierbij vijf andere films die zich afspelen op deze Keltische oudejaarsavond.




Bekijk de afbeelding
Casper
Wie kent niet het vriendelijke spookje Casper? In deze film - met in de hoofdrollen Christina Ricci en Bill Pullman - moeten de bewoners van een prachtig landhuis het niet alleen opnemen tegen een meedogenloze schatzoeker, maar ook tegen drie gemene spoken. Tijdens het grote Halloweenfeest in hun huis dreigt alles uit de hand te lopen, maar gelukkig krijgen zij hulp van het lieve, verlegen neefje van de geesten. Casper is een uitstekende film om met (niet ál te jonge) kinderen te bekijken.




Bekijk de afbeelding
Hocus Pocus
In de geliefde Disneyfilm Hocus Pocus keren drie heksen 300 jaar na hun dood terug om het eeuwige leven te verkrijgen. Hiervoor moeten ze tijdens Halloween het leven uit de kinderen van Salem zuigen. Dit klinkt misschien als het begin van een horrorfilm, maar Hocus Pocus is eerder een komische avonturenfilm. Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy genieten dan ook zichtbaar van hun groteske vertolking. Afgelopen week werd bekend dat Disney+ werkt aan een vervolg.




Bekijk de afbeelding
Arsenic and Old Lace
Dat het griezelfeest al jaren meegaat, bewijst de klassieker Arsenic and Old Lace, die op het gelijknamige toneelstuk werd gebaseerd. In deze zwarte comedy trouwt een schrijver die niet in het huwelijk gelooft toch met zijn geliefde. Dit nieuws wil hij graag delen met de tantes die hem en zijn broers hebben opgevoed, maar dan ontdekt hij dat deze al jaren eenzame, oude mannen vermoorden. Alsof dat de zaken nog niet lastig genoeg maakt, keert ook zijn seriemoordende broer terug. Terwijl hij zijn kersverse bruid probeert in het ongewisse te laten, ontstaat de vreemdste Halloween ooit.




Bekijk de afbeelding
The Nightmare Before Christmas
Of je hem nu tijdens Halloween of Kerst kijkt, The Nightmare Before Christmas is een must tijdens de feestdagen. De pompoenkoning van Halloween Town is het zat om ieder jaar hetzelfde kunstje te doen. Maar dan ontdekt hij per ongeluk Christmas Town en hij is direct verliefd op deze vreemde feestdag. Hij besluit dan ook om het kerstfeest te introduceren in zijn eigen stad, maar aangezien niemand de bedoeling snapt, ontstaat al snel een chaotisch tafereel dat Kerstmis in gevaar brengt. Hoewel hij hem uiteindelijk niet zelf regisseerde, straalt The Nightmare Before Christmas in alles Tim Burton op zijn best uit.




Bekijk de afbeelding
The Crow
In de gotische stripverfilming The Crow worden muzikant Eric Draven en zijn vrouw Shelley vermoord op Halloweenavond, in Detroit beter bekend als Devil's Night. Een jaar later herrijst hij dankzij een magische kraai uit zijn graf om wraak te nemen op Top Dollar en zijn bende. De tragische dood van hoofdrolspeler Brandon Lee - die tijdens de opnames door een technische fout om het leven kwam - overschaduwde de film, maar The Crow is wel degelijk de moeite waard. In een tijd van flitsende actiefilms, durfde men met deze film voor een duistere sfeer te gaan, ruim voor dit een populaire aanpak werd.

NieuwsFilm

meest populair