Sony maakt gigantisch veel winst dankzij 'Spider-Man: Far From Home'

Sony maakt gigantisch veel winst dankzij 'Spider-Man: Far From Home'

Deze zomer bracht de studio twee echte kaskrakers uit.

Sony Pictures heeft zijn winst flink zijn toenemen in het tweede kwartaal van dit jaar. Dankzij bioscoopsuccessen als Spider-Man: Far From Home en Once Upon A Time In Hollywood steeg deze namelijk naar 366 miljoen dollar. En dat is veel, gezien het magere eerste kwartaal en het resultaat in dezelfde periode vorig jaar.

Bekijk de afbeelding
De filmdivisie van Sony kijkt tevreden terug op het afgelopen kwartaal. Het Japanse gigabedrijf zag zijn totale winst met 9% stijgen (tot een bedrag van 1.74 miljard dollar) en overtreft daarmee de verwachtingen van analisten. Dat maakte Sony bekend bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers voor de periode juli - september (het fiscale boekjaar van Sony loopt van maart tot maart).

Kaskrakers
Films als Spider-Man: Far From Home en Quentin Tarantino's Once Upon A Time In Hollywood brachten met een omzet van respectievelijk 1.13 miljard en 370 miljoen dollar onderaan de streep dus veel geld op, waardoor de winst uitkwam op 366 miljoen. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de winst 211 miljoen. In het eerste kwartaal presteerde de filmdivisie met een winst van slechts 3 miljoen zeer mager.

NieuwsFilm

meest populair