Algemeen

Sony maakt gigantisch veel winst dankzij 'Spider-Man: Far From Home'

Deze zomer bracht de studio twee echte kaskrakers uit.

door Jeffrey Kouters om 13:19 in Algemeen
Sony Pictures heeft zijn winst flink zijn toenemen in het tweede kwartaal van dit jaar. Dankzij bioscoopsuccessen als Spider-Man: Far From Home en Once Upon A Time In Hollywood steeg deze namelijk naar 366 miljoen dollar. En dat is veel, gezien het magere eerste kwartaal en het resultaat in dezelfde periode vorig jaar.


De filmdivisie van Sony kijkt tevreden terug op het afgelopen kwartaal. Het Japanse gigabedrijf zag zijn totale winst met 9% stijgen (tot een bedrag van 1.74 miljard dollar) en overtreft daarmee de verwachtingen van analisten. Dat maakte Sony bekend bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers voor de periode juli - september (het fiscale boekjaar van Sony loopt van maart tot maart).

Kaskrakers
Films als Spider-Man: Far From Home en Quentin Tarantino's Once Upon A Time In Hollywood brachten met een omzet van respectievelijk 1.13 miljard en 370 miljoen dollar onderaan de streep dus veel geld op, waardoor de winst uitkwam op 366 miljoen. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de winst 211 miljoen. In het eerste kwartaal presteerde de filmdivisie met een winst van slechts 3 miljoen zeer mager.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Dus gewoon doorgaan met de Disney deal en leuk voor de kijkers. Als we over 10 jaar een volwassen Peter zien die de leiding heeft over The Avengers is het geloofwaardiger en heeft die echt stappen gemaakt en daar profiteert Sony ook van als dan inmiddels deel 6 van de Spidey films al uitkomen.

Zembo

Avatar

Ik vond Spiderman FFH echt de slechtse spidey film ooit. Ja, zelfs slechter dan Sam Raimi spiderman 3.

dondeestagb

Avatar

Inderdaad. Een beetje lief tegen elkaar doen en integreren met Disney.

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "Als we over 10 jaar een volwassen Peter zien die de leiding heeft over The Avengers is het geloofwaardiger"
Leuk voor een FT poll. Wie zou er over 10 jaar de leiding moeten geven van de nieuwe Avengers team.
Peter Parker/Spider-man of Captain Mary Sue?

kokosnoot

Avatar

@Mof Ik vrees dat ze over tien jaar, miss sneller, de leiding gaan geven aan Ironheart. De copy clone van Tony stark. Waar weinig tot niks origineels aan is.

NieuwsFilm

meest populair