Bazen Disney en Sony over nieuwe 'Spider-Man'-deal: "We hebben geluisterd naar de fans"

De fans dwongen Disney en Sony in feite tot een nieuwe 'Spider-Man'-deal.

Deze zomer leek het avontuur van Spider-Man in het Marvel Cinematic Universe even over en voorbij te zijn. Gelukkig hebben Sony, die de filmrechten van de held bezit, en Marvel inmiddels een nieuwe deal weten te bereiken. In een rondetafelgesprek met The Hollywood Reporter blikken studiobazen Tom Rothman (Sony) en Alan Horn (Disney) terug op die ontwikkelingen.

Bekijk de afbeelding
Spider-Man blijft nog even in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Aanvankelijk leek het erop dat Sony en Disney (de eigenaar van Marvel) geen nieuwe deal wisten te bereiken. Hoe is dat de twee studio's uiteindelijk toch gelukt?

"De fans, die voor ons allemaal belangrijk zijn, reageerden duidelijk enthousiast over de samenwerking. Zij vonden het goed dat Kevin Feige [de producent achter het MCU] betrokken was bij de laatste twee films en dat Spider-Man onderdeel uitmaakte van het Marvel Cinematic Universe", vertelt Horn.

Volgens de Disney-baas waren de reacties toen het voortzetten van de deal leek te mislukken duidelijk. "We hebben de feedback meegekregen dat het waarschijnlijk een verstandig idee zou zijn om opnieuw samen te werken". Rothman is het met hem eens en spreekt van een 'win-winsituatie'. "Dit is positief voor Sony, Disney én de fans", meent hij.

Wel is hij minder te spreken over de rol van de media. "De berichtgeving en onderhandelingen lopen niet altijd synchroon. We zouden altijd op dit resultaat zijn uitgekomen, maar het nieuws liep op sommige zaken vooruit", aldus Rothman.

Rothman gaf overigens geen antwoord op de vraag of het bij een trilogie blijft of niet. Sony en Disney hebben hun samenwerking namelijk slechts voor één solofilm en één groepsfilm verlengd.

NieuwsFilm

meest populair