'Joker' start megacampagne voor Oscars

'Joker' start megacampagne voor Oscars

De film wordt getipt als grote kanshebber.

De Oscarcampagne voor Joker is officieel begonnen. Warner Bros. heeft hoge verwachtingen en zendt de prent voor maar liefst vijftien categorieën in.

Bekijk de afbeelding
Joker wordt al sinds zijn release getipt als grote kanshebber voor de Oscars. De film vertelt het verhaal van de gestoorde komediant Arthur Fleck, die langzaam verandert in de bekende Batman-nemesis met clownschmink. De titelrol wordt op meesterlijke wijze vertolkt door Joaquin Phoenix en het is dan ook geen verrassing dat Warner Bros. een nominatie voor hem hoopt binnen te slepen in die respectievelijke categorie.

Grote campagne
Warner Bros. is een grote campagne gestart om de Academy-leden, die moeten stemmen over alle inzendingen, te overtuigen. Joker wordt ook ingezonden voor: (1) beste film, (2) beste regisseur (Todd Phillips), (3) beste bewerkte scenario, (4) beste mannelijke bijrol (Robert De Niro), (5) beste vrouwelijke bijrol (Zazie Beetz, Frances Conroy), (6) beste cinematografie, (7) beste productieontwerp, (8) beste montage, (9) beste kostuums, (10) beste visuele effecten, (11) beste geluidsregie, (12) beste geluid, (13) beste make-up en haar en (14) beste filmmuziek.

Bekijk de afbeelding
Is Joker volgens jou een kanshebber?

NieuwsFilm

meest populair