Disney gaat het 'rustig aan doen' met uitbouw 'Star Wars'-franchise

Disney gaat het 'rustig aan doen' met uitbouw 'Star Wars'-franchise

Dat geeft CEO Bob Iger aan

Nadat LucasFilm in 2012 werd overgenomen door Disney ging de pre-productie van The Force Awakens van start. Binnen vijf jaar (tussen 2015 en 2020) werden vijf Star Wars-films gemaakt, waarvan The Rise of Skywalker de laatste is. En dat uitmelken namen de fans van de franchise Disney zeer kwalijk.

Met de recente box-office 'flops' van zowel Rogue One als Solo voelt Disney dit dan ook in de portefeuille. En dat is natuurlijk iets dat niet lekker zit bij de CEO van Disney: Bob Iger.

"Less is more"
Recent sprak hij al over de grote hoeveelheid Star Wars en hoe hij zich daar bij voelt. Deze week deed hij daar in een interview met BBC Radio een schepje bovenop.

"Ik heb het al eerder gezegd: Ik denk dat we over een te korte periode te veel Star Wars hebben gemaakt. Ik ben niet teleurgesteld in de resultaten, maar wel over hun resultaat en wat ze met de fans hebben gedaan. Star Wars is heel bijzonder en wat ik de laatste jaren geleerd heb: Less is more bij Star Wars."

Obi Wan
Misschien is ook dit wel de reden dat de Obi Wan film, die eerst gemaakt zou worden, nu wordt omgezet in serie format voor Disney's streamingdienst Disney+. In ieder geval is een ding duidelijk: Star Wars moet weer speciaal worden!



The Rise of Skywalker is vanaf 18 december te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair