"I won't be back!" Floppen 'Terminator: Dark Fate' is het definitieve einde van de franchise

"I won't be back!" Floppen 'Terminator: Dark Fate' is het definitieve einde van de franchise

Met deze derde flop is het gedaan.

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Het floppen van Terminator: Dark Fate maakt dat het nu echt gedaan is met de franchise. Drie pogingen werden gedaan om de boel nieuw leven in te blazen. En alhoewel het gezegde driemaal scheepsrecht is, gaat die vlieger niet op voor de T-800.

Afgelopen weekend ging de film in première in de Verenigde Staten en daarbuiten. De Amerikaanse box office is altijd leidend voor een studio om over de toekomst te beslissen. En die was volgens The Hollywood Reporter met een verdienste van slechts 29 miljoen dollar in de VS (tegen een kostenplaatje van 185 miljoen dollar) niet goed genoeg.

Het doek valt
Volgens bronnen van het Amerikaanse vakblad binnen filmstudio Paramount is het daarmee helemaal gedaan voor de franchise. De bedoeling was om hier het startschot van een trilogie van te maken, maar dat gaat hem niet worden. Sterker nog, men gaat er helemaal mee stoppen ditmaal. Er komt dus geen vierde poging.

Deze film draaide om Sarah Connor die de consequenties van haar keuzes uit het verleden onder ogen moest komen. Het feit dat ze Skynet stopte maakte namelijk niet dat het einde van de wereld definitief tegengehouden kon worden. En dat nekt haar bijna in deze laatste film.

NieuwsFilm

meest populair