Waarom liet Martin Scorsese de regie van 'Joker' aan zich voorbij gaan?

Waarom liet Martin Scorsese de regie van 'Joker' aan zich voorbij gaan?

Hij had te weinig tijd.

Todd Phillip's Joker is extreem goed onthaald. Joaquin Phoenix zet een fenomenale rol neer en de film nadert al de magische grens van een miljard dollar aan de box-office. Toch had de film er heel anders uit kunnen zien, want het had niet veel gescheeld of de legendarische regisseur Martin Scorsese had zich erover ontfermd.

In een recent interview liet Scorsese zich erover uit: "Ik ben lang met de Joker bezig geweest. Ik ken het project heel goed en ben bovendien goed bevriend met Todd. Daar komt nog eens bij dat mijn vaste producent ook aan Joker meewerkte. Maar ik kon echter niet doorgaan met de film".

Tijdnood
"Ik heb er veel over nagedacht de laatste jaren, maar ik moest het project toch aan me voorbij laten gaan" gaat Scorsese verder. "Ik had er eenvoudigweg geen tijd voor". Dat valt ook wel te begrijpen, aangezien de regisseur lange tijd is bezig geweest met The Irishman, die later deze maand uitkomt.

Dit was echter niet de enige reden: "Ik kon me ook niet zo vinden in de transformatie van Arthur Fleck in de Joker. Hij wordt zo abstract. Maar begrijp me niet verkeerd, ik vind de film daarom niet minderwaardig. Het zijn lastige films om te maken, maar gelukkig waren er veel hardwerkende en getalenteerde mensen bij betrokken".

NieuwsFilm

meest populair