Algemeen

Werd [spoiler] vermoord door Joker?

Regisseur Todd Phillips geeft het antwoord.

door FilmTotaal om 13:02 in Algemeen
Vermoordde Joaquin Phoenix' Arthur Fleck zijn buurvrouw Sophie (Zazie Beetz) in Joker? Over die vraag discussiëren fans al weken. Regisseur Todd Phillips heeft nu het definitieve antwoord gegeven.


De psyche van Joker is niet bepaald stabiel. De psychopaat in clownschmink vermoordt meerdere mensen in de film. Ook beeldt hij zich in dat hij een relatie heeft met zijn buurvrouw Sophie, die hem nauwelijks blijkt te kennen als hij in haar appartement zit. Heeft Joker haar na hun confrontatie ook vermoord? "Hij heeft haar niet vermoord, absoluut niet", vertelt Phillips. "Als de maker en schrijver van deze film kan ik dat bevestigen".

Crimineel met code
Volgens de filmmaker is deze vraag bijna een 'lakmoesproef' voor het publiek. "De meeste mensen die ik heb gesproken denken niet dat hij haar heeft vermoord, omdat ze het idee begrijpen dat hij alleen mensen omlegt die hem in zijn ogen onrecht hebben aangedaan", schetst Phillips. "Het was voor veel mensen duidelijk dat Joker, zelfs als slechterik, een bepaalde code hanteerde. Het vermoorden van zijn buurvrouw zou die grens overschrijden".

Antwoord verwijderd
Phillips onthult ook dat een verwijderde scène haar lot zou onthullen, maar dat hij dit moment heeft weggeknipt om de focus op het persoonlijke verhaal van Joker te houden.

NieuwsFilm

meest populair