Video

Trailer voor trippy sci-fi film 'The Mandela Effects'

De trailer van deze indiefilm bewandelt de dunne lijn tussen top en flop.

door Steven van der Vegt om 06:35 in Video
Het Mandela-effect is een term voor herinneringsvervalsing, waarbij een groep mensen collectief iets verkeerd herinnert. De naam komt van het fenomeen waarbij velen dachten dat Nelson Mandela in 1980 omkwam in gevangenschap, terwijl dit niet het geval was. Voldoende uitgangspunt voor een film, zo dachten de makers.

De film heeft echter niets met Nelson Mandela te maken, maar gaat over een man genaamd Brendan. Hij wordt geobsedeerd door het fenomeen waarbij mensen collectief dingen verkeerd herinneren en denkt dat dit iets groters is, waarbij hij de gehele realiteit in twijfel trekt. De indiefilm werd gemaakt door regisseur en scenarist David Guy Levy en zal volgende maand een beperkte release krijgen.

Trailer
De eerste helft van de trailer ziet er niet direct overtuigend uit. Halverwege, als we worden blootgesteld aan het sci-fi-aspect van de film, lijken er echter best wat intrigerende ideeën in te zetten.Het lijkt een film die stiekem best wel eens interessant zou kunnen zijn, of gewoon een slappe film met een leuk idee. De lijn tussen top en flop is soms flinterdun en deze film lijkt erover te koorddansen.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair