Algemeen

James Dean maakt comeback op het witte doek dankzij CGI

Een productiehuis kocht de beeldrechten van de overleden acteur om hem in een nieuwe film te verwerken.

door Steven van der Vegt om 08:36 in Algemeen
In 1955 kwam acteur James Dean om het leven door een auto-ongeval, op slechts 24-jarige leeftijd. Hij was tot die tijd in slechts drie bioscoopfilms te zien geweest. Nu maakt men, maar liefst 64 jaar na zijn overlijden, bekend dat hij binnenkort in een vierde film zal verschijnen. Volledig met dank aan CGI.

Het is niet de eerste keer dat CGI-techniek gebruikt wordt om een overleden acteur terug in beeld te brengen. Zo was Peter Cushing te zien in Rogue One en kon de rol van Paul Walker in Fast & Furious 7 postuum vervolledigd worden dankzij computer-generated imagery. In beide gevallen keerden de gelijkenissen van de acteurs terug om een eerder gespeelde rol te vorm te geven. Bij de terugkeer van James Dean op het witte doek is hier echter geen sprake van.

Oorlogsfilm
De iconische acteur zal zijn comeback maken in de oorlogsfilm Finding Jack, als een van de hoofdpersonages. De makers van de film kochten de beeldrechten van de erfgenamen van James Dean. "We hebben stad en land afgezocht voor één personage. Na maanden research en afwegen, besloten we dat James Dean de perfecte keuze zou zijn", laat een van de producenten weten. "We zijn blij met de steun van de familie en doen er alles aan om zijn nalatenschap te eren". De opnames zullen eind deze maand van start gaan en de film moet volgend jaar in de bioscopen verschijnen.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

CaptainCab

Avatar

Gaat helemaal de verkeerde kant op deze technologie

Dukat

Avatar

@CaptainCab Waarom?

John Wayne

Avatar

James Dean was een zeer begaafde en unieke acteur. Via CGI kan alleen zijn beeltenis teruggehaald worden. Niet zijn talent.

Q Jones18

Avatar

Kunnen ze beter James Franco vragen lijkt als twee druppels water op Dean

Thiver

Avatar

Vooral bizar als je je bedenkt dat het een film is over de Vietnamoorlog. James Dean was al overleden voor die begon...

Oboema

Avatar

Schaamteloos

Moviemagic

Avatar

Dan kan hij niet in de credits komen omdat deze vanuit de pc komen. Daarnaast moet dit gedaan zijn om mensen aan het praten te krijgen en dus extra reclame te krijgen. Dit kan niet anders.

Ereptile

Avatar

Vind het ook best gevaarlijk worden met de technologie. Sowieso zijn mensen die allang overleden zijn niet terug te halen, zelfs niet met de beste CGI ter wereld.

Het verjongen/de-agen van nog levende acteurs vind ik beter dan een overleden persoon zijn/haar beeltenis te gebruiken voor het "terughalen" voor een film.

Artificialis

Avatar

James Dean was een icoon in zijn tijd, maar nieuwe generaties zijn volstrekt ongeïnteresseerd in acteurs uit die tijd. Willen ze nou echt zoveel geld aan CGI verspillen door hem terug te halen? Wat is de volgende stap? Een AI toevoegen waardoor hij uit zichzelf kan acteren?

Sunspot

Avatar

In dit geval wel cool, ben benieuwd, is al tig jaren geleden en de nabestaanden staan erachter in ieder geval,weet niet of het voor het geld is, maar denk meer om dathet nu goed kan.

En toch cool om je neef of wat dan ook te zien weer op het witte doek.

Maar misschien moeten acteurs tegenwoordig maar standaard in contract of zo zetten of ze wel of niet dit soort dingen willen, of het nalaten aan anderen bijv. Smiley face.

Sunspot

Avatar

@Artificialis

Jawel, maar denk dat (nu nog steeds) elk kind wel van 'James Dean' heeft gehoord, meesten wel weten van het ongeluk,d us kan wel cool zijn, van 'oh, is dat James Dean...' Smiley face

NieuwsFilm

meest populair