James Dean maakt comeback op het witte doek dankzij CGI

James Dean maakt comeback op het witte doek dankzij CGI

Een productiehuis kocht de beeldrechten van de overleden acteur om hem in een nieuwe film te verwerken.

In 1955 kwam acteur James Dean om het leven door een auto-ongeval, op slechts 24-jarige leeftijd. Hij was tot die tijd in slechts drie bioscoopfilms te zien geweest. Nu maakt men, maar liefst 64 jaar na zijn overlijden, bekend dat hij binnenkort in een vierde film zal verschijnen. Volledig met dank aan CGI.

Het is niet de eerste keer dat CGI-techniek gebruikt wordt om een overleden acteur terug in beeld te brengen. Zo was Peter Cushing te zien in Rogue One en kon de rol van Paul Walker in Fast & Furious 7 postuum vervolledigd worden dankzij computer-generated imagery. In beide gevallen keerden de gelijkenissen van de acteurs terug om een eerder gespeelde rol te vorm te geven. Bij de terugkeer van James Dean op het witte doek is hier echter geen sprake van.

Oorlogsfilm
De iconische acteur zal zijn comeback maken in de oorlogsfilm Finding Jack, als een van de hoofdpersonages. De makers van de film kochten de beeldrechten van de erfgenamen van James Dean. "We hebben stad en land afgezocht voor één personage. Na maanden research en afwegen, besloten we dat James Dean de perfecte keuze zou zijn", laat een van de producenten weten. "We zijn blij met de steun van de familie en doen er alles aan om zijn nalatenschap te eren". De opnames zullen eind deze maand van start gaan en de film moet volgend jaar in de bioscopen verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair