Algemeen

Mooie Ana de Armas over haar Bond-girl Paloma in 'No Time To Die'

En Lashana Lynch over haar "007".

door Bram de Groot om 12:29 in Algemeen
In No Time To Die zien we actrice Naomie Harris weer als Eve Moneypenny en keert Léa Seydoux terug als Dr. Madeleine Swann. Belangrijke nieuwe rollen worden gespeeld door de actrices Ana de Armas uit Blade Runner 2049 en Lashana Lynch uit Captain Marvel.

Aan krachtige en mooie vrouwelijke personages dus geen gebrek in de vijfde en laatste Bond-film met Daniel Craig als 007. Actrice Lynch speelt het personage Nomi en zij zou mogelijk een tijdelijke (?) vrouwelijke 007 zijn.

In een interview met The Hollywood Reporter zei de actrice, verwonderd over de negatieve kritiek die er is over dat er mogelijk een vrouwelijke 007 te zien is, dat ze met haar personage een "frisse kijk op een gloednieuwe zwarte vrouw in de Bond-wereld" geeft. Nomi zou een ruw en zeker niet glad personage zijn.


Zij de broek, ik de jurk
"Het is vrij duidelijk dat er een evolutie plaatsvindt [in de franchise], gezien het feit dat Lashana een van de hoofdpersonen in de film is die letterlijk de broek draagt. Ik draag de jurk. Ze draagt de broek," aldus De Armas in het duo-interview waaruit blijkt dat er geen stereotype Bond-girl meer is. "Ze werden geseksualiseerd, een stereotype, een soort vrouw die altijd in gevaar zal zijn en wacht om gered te worden door Bond."

De Armas speelt in No Time To Die de rol van Paloma. Volgens de actrice is het een "heel onverantwoordelijk" personage, maar ook "bruisend met een bepaalde dubbelzinnigheid". Paloma zou Bond gedurende het avontuur bijstaan en haar "hersenen en uiterlijk" zouden gelijk aan elkaar zijn.

April 2020
Vanaf 2 april draait de film van Cary Joji Fukunaga in de Nederlandse bioscoopzalen. Het zou niet vreemd zijn als we binnenkort een eerste trailer voor No Time To Die kunnen verwelkomen.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

De Cubaanse schone Armas is de enige reden waarom ik Knives Out wil gaan zien. Aangezien ze al met Craig heeft gewerkt tijdens Knives Out, zou hij enigzins invloed hebben gehad op haar Bond casting?

GreenHornet

Avatar

Niemand is mooier dan mijn favo bond girl Eva Green

Frietgezicht

Avatar

Mof ^ Je bedoeld dat ze op handen en voeten in zijn caravan op bezoek geweest is?

shellghost

Avatar

Als er een donkere James Bond komt, moeten ze Shaft ook wit gaan maken.

ridjieddo

Avatar

@shellghost: nee dat heet whitewashing en dat mag/kan niet. Whites zijn de meerderheid. Wat nu in deze film gebeurt is niet blackwashing maar blacks meer betrekken, de minderheden een kans geven. Heeft met het verleden te maken. Louis CK legt uit:

Spider-fan

Avatar

De Bondvrouwen werden altijd geseksualiseerd, maar altijd wachtend om gered te worden is onzin. Vanaf het begin van de serie waren er ook krachtige Bondgirls, met eigen vaardigheden en soms werd Bond gered door de Bondgirl.

Sunspot

Avatar

Vet mooie vrouw idd

Moviewheels

Avatar

Wat een schoonheid.......

Spider-fan

Avatar

Toch heeft De Armas op mij in Blade Runner niet zoveel indruk gemaakt, ik ben haar rol eigenlijk geheel vergeten. Ik vond vooral Sylvia Hoeks leuk in die film.

Ik vind Daniela Bianchi - Tatiana Romanova uit From Russia with Love - nog steeds de mooiste Bondgirl. Maar Barbara Bach en Britt Ekland uit Spy Who Loved Me en Man with the Golden Gun zijn ook wel favorieten.
Qua acteren vond ik Eva Green de beste, maar die vind ik geweldig in alles.

Sommige Bondgirls zien er nu wel raar uit. Ik zag Denise Richards in de recente Beverly Hills 90201 serie, en het zal misschien met plastische chirurgie of zo te maken hebben, maar ze is zo goed als onherkenbaar. Het is dat ze haar bij naam noemden, anders had ik het niet gezien.

NieuwsFilm

meest populair