Al die (nieuwe)  streaming-diensten creëren een 'bubble' die vroeg of laat gaat barsten

Al die (nieuwe) streaming-diensten creëren een 'bubble' die vroeg of laat gaat barsten

Film- en seriemaker Armando Iannucci weet het zeker.

Met de grote diensten als Netflix, Videoland en Amazon was het streaminglandschap redelijk overzichtelijk. Met de komst van Apple TV+ en Disney+ in november komen er twee grote spelers bij en in 2020 verschijnen ook nog HBO Max van Warner Bros. en Peacock van Universal.

De vraag is of de kijker bereid is om zich op een groot deel van die diensten te abonneren. Wil je alles meekrijgen dan ben je al snel zo'n 50 euro of meer kwijt per maand. Dit is nog los van eventuele muziek- en gamediensten. Volgens Armando Iannucci (The Death of Stalin, In the Loop) ontstaat er een Streaming-bubble, en die zal uiteindelijk barsten.

Teveel diensten, teveel aanbod
Tegenover Deadline zei Iannucci: "Op een gegeven moment zal de bubbel barsten. Zodra mensen worden gevraagd om te betalen voor Apple, Disney, Netflix en wat dan ook, dan gaat dat tegen de diensten werken." Iannucci geeft overigens toe dat ook hij bingt, recent nog de serie The Expanse.

Het gevaar zit ook in het enorme aanbod dat zomaar teveel speelgoed wordt van corporates. "Ik denk wel eens, op een gegeven moment zal iemand hoog in de toren bij deze streamingdiensten iets zeggen van, 'wacht eens even, maken we teveel dingen en zullen we met wat stoppen?'" Iannucci denkt dat er dus teveel shows zullen sneuvelen en dat de lat heel hoog komt te liggen voor series om te kunnen overleven.

NieuwsFilm

meest populair