Celebrity

Nederlandse actrice Imanuelle Grives veroordeeld tot 2 jaar cel wegens drugsbezit

De rechter geloofde het verhaal van de actrice niet echt.

door FilmTotaal om 14:44 in Celebrity
De Nederlandse actrice Imanuelle Grives, bekend van onder meer Alleen maar nette mensen en Celblok H, heeft vandaag van de rechter in Antwerpen te horen gekregen dat zij twee jaar moet brommen, waarvan één voorwaardelijk. Grives werd deze zomer gearresteerd vanwege het bezit van een grote hoeveelheid drugs.

Imanuelle Grives (34) is niet alleen veroordeeld tot een celstraf, maar moet ook een geldboete van 1.000 euro betalen. Grives werd in juli aangehouden op het Belgische dancefestival Tomorrowland nadat beveiligers drugs in haar pruik hadden aantroffen. Later bleken er nog meer verdovende middelen te liggen op haar logeeradres.

Maatschappelijk gevaar
De rechter acht bewezen dat Grives van plan was deze pillenberg te verhandelen en volgt het Openbaar Ministerie met zijn strafeis. De rechter rekent het Grives zwaar aan dat zij met haar acties de volksgezondheid in gevaar heeft gebracht. In België zijn de afgelopen jaren meerdere drugsdoden op festivals gevallen, dus het onderwerp ligt daar maatschappelijk gezien gevoelig.

Voorbereidingen filmrol
Aanvankelijk verklaarde Grives dat zij de drugs bij zich had om zich voor te bereiden op haar rol in de film Suriname, maar dat verhaal bleek toch niet helemaal waar te zijn. Grives beklaagde zich namelijk later in de rechtszaal over haar moeilijke bestaan als actrice. Ze zou de drugs hebben gebruikt voor haar paniekaanvallen.

Gewoon thuis
Het is overigens niet zeker of Grives daadwerkelijk de cel in moet. Korte celstraffen mogen in België vaak thuis worden uitgezeten. Het is alleen niet bekend of dit ook voor Grives geldt, omdat zij een Nederlander is. Wel wordt haar voorarrest van de strafeis afgetrokken, waardoor ze effectief sowieso nog maar een paar maanden hoeft te zitten.

NieuwsFilm

meest populair