Krankzinnige scène niet in 'Joker' om R-rated te blijven

Krankzinnige scène niet in 'Joker' om R-rated te blijven

Joaquin Phoenix improviseerde veel in de DC-film.

Zo nu en dan ontspoort de DC-film Joker toch best aardig en daarom is het geen verrassing dat de film R-rated (voor 16 jaar en ouder) is. Nu blijkt dat er een heftige, geïmproviseerde scène werd opgenomen die niet in de film opgenomen kon worden.

Na R-rated is er nog de NC-17 rating in de States, en deze komt grotendeels overeen met de 18+ classificatie in Nederland. De NC-17 rating is niet wenselijk bij grotere films aangezien deze alleen door volwassenen bezocht mogen worden. Regisseur Todd Phillips over de verwijderde scène, tegenover SBIFF Cinema Society:


"Wat ook geweldig is aan Joaquin is dat hij altijd dingen uitprobeert. Soms beëindigden we de opnamedagen iets eerder en dan konden we iets uitproberen, Joaquin en ik. We noemden dat onze 'studie naar slapeloosheid'. De koelkastscène kan daaruit voort. Het stond niet in het script, het was iets dat Joaquin gewoon deed.


Er zit nog één zo'n andere scène in de film en dat is wanneer hij naar het appartement van Zazie Beetz gaat en hij vervolgens lachend in de woonkamer zit. Er waren nog twee of drie van die scènes. Eéntje was geweldig, in een badkuip. Ik denk niet dat we deze daadwerkelijk konden opnemen in een film met een R-rating. Niet dat het pornografisch was, het was gewoon krankzinnig."

Eerdere NC-17 films
Films die uiteindelijk met een NC-17 rating meer dan $10 miljoen ophaalden in de States zijn Bernardo Bertolucci's Last Tango in Paris uit 1973, Paul Verhoevens Showgirls uit 1995 en Philip Kaufmans Henry & June uit 1990.

NieuwsFilm

meest populair