Algemeen

Warner Bros. maakt een 'John Wick'-achtige actiefilm rondom een Duitse herder

Rin Tin Tin was de befaamde Duitse herder die Warner Bros. in de jaren twintig van faillissement behoedde door in 27 succesvolle films te spelen.

door Jan-Peter Rook om 07:18 in Algemeen
Warner Bros. gaat aan de slag met een nieuwe film rondom Rin Tin Tin, de befaamde Duitse herder die de filmstudio in de jaren twintig van faillissement behoedde door in 27 succesvolle films te spelen. De makers gaan dit keer voor een John Wick-achtige aanpak.

Het scenario van de nieuwe Rin Tin Tin wordt geschreven door Matt Lieberman, bekend van de nog te verschijnen animatiefilms The Addams Family (2019) en Scoob! (2020). De hond wordt een hedendaagse actieheld, ook wel de John Wick der honden, die op een militaire missie gaat om een grootschalige aanval te voorkomen.

Bijzonder verhaal
De originele Rin Tin Tin is al een verhaal op zich. Lee Duncan, een Amerikaanse soldaat die tijdens de Tweede Wereldoorlog vocht, vond op een dag een nest jonge Duitse herders middenin een platgebombardeerd veld in Frankrijk. Duncan vond voor de meeste puppy's een thuis, maar hield er zelf twee. Eén daarvan was Rin Tin Tin, die talloze hondenshows won en al snel een icoon werd.

Warner Bros. was pas net begonnen als filmstudio en de films met Rin Tin Tin waren uitermate populair in de tijd van stomme films. Het schijnt dat de hond zelfs even in beeld was om een Oscar te winnen voor 'beste acteur', maar hier werd toch maar van afgezien. De Rin Tin Tin-films behoedde Warner Bros. meermaals van faillissement, maar toen er ineens werd gesproken in films, nam het succes af. De originele Rin Tin Tin overleed in 1932.

Het is nog niet bekend wanneer de productie van de nieuwe film van start gaat of wanneer de film zal uitkomen.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pietjebam

Avatar

Klinkt een beetje vaag maar miss is het een leuk idee

NieuwsFilm

meest populair