Géén Spider-Man op streamingdienst Disney+

Géén Spider-Man op streamingdienst Disney+

Het MCU is dus niet compleet.

Dit is er wel eentje voor in de boeken. Alhoewel Disney+ straks het thuis is van alles wat met het MCU te maken heeft en je de dienst wel moet hebben om alles nog goed te kunnen volgen, gaat er iets belangrijks ontbreken: Spider-Man. De solofilms voor Tom Hollands held komen er niet op te staan.

De crossover avonturen waarin we Spidey met zijn webben kunnen zien slingeren komen gewoon op Disney+ te staan. Maar de twee, straks drie, soloavonturen niet. Dat komt omdat de distributierechten op de films niet in handen van Marvel, maar van Sony zijn. En die wil ze niet zomaar delen.

Bijna kwijt
Even leek het er al op dat Spidey het MCU vroegtijdig moest verlaten. Sony wilde de deal met Marvel niet verlengen omdat men nog meer geld wilde hebben. Daar ging Sony niet mee akkoord, waarna Marvel besloot zonder het personage verder te gaan. Onder druk van woedende fans kwamen de studio's uiteindelijk nader tot elkaar.

Maar niet nader genoeg om spinnenmans ook naar Disney+ te brengen. Een geitenpaadje is er trouwens wel. In de VS krijg je bij het inlogscherm van de streamingdienst advertenties te zien voor een tv-zender die niet van Disney is. Daardoor heeft men de streamingrechten op bepaalde Star Wars-films gekregen. Maar met Spidey is zoiets nog niet aan de orde.

Dat bevestigt Ricky Strauss tegenover The Verge. "We houden van onze vrienden bij Sony, maar we hebben geen plannen om de live-action Spider-Man films naar Disney+ te brengen. We hebben wel alle animatieseries die onder de vlag van Marvel gemaakt zijn. Maar wie weet wat er in de toekomst mogelijk is?"

NieuwsFilm

meest populair