Disney+ blijkt controversiële filmscènes toch niet te censureren

Wel is desbetreffende content voorzien van een kijkwaarschuwing.

Disney heeft besloten om de controversiële scènes uit zijn vroegere films toch niet weg te knippen voor hun release op Disney+. De films zijn wel voorzien van een kijkwaarschuwing.

Bekijk de afbeelding
De vroegere films van Disney bevatten stereotiepe, racistische karikaturen van Afro-Amerikanen. Denk bijvoorbeeld aan de kraaien in Dumbo (1941) en apen in The Jungle Book (1967). Door de veranderde tijdsgeest kunnen deze niet meer door de beugel. Zeker in Amerika liggen dergelijke kwesties erg gevoelig. Maar hoe moet je als studio vandaag de dag omgaan met dergelijke controversiële filmmomenten?

Leren van het verleden
Eerdere nieuwsberichten beweerden dat Disney van plan was om deze controversiële elementen te verwijderen uit zijn klassiekers voor hun release op Disney+. Het bedrijf blijkt nu toch een andere keuze te hebben gemaakt. De films met controversiële scènes zijn namelijk niet aangepast, maar wel voorzien van een kijkwaarschuwing waarin wordt gewezen op de 'verouderde culturele uitbeeldingen'.

Eerder voegde Warner Bros. al een vergelijkbare waarschuwing toe voorafgaand aan afleveringen van Tom and Jerry. Voorstanders van deze aanpak wijzen erop dat fouten uit de geschiedenis op deze manier bespreekbaar blijven.

NieuwsFilm

meest populair