Algemeen

Eerste recensies 'Charlie's Angels': teveel girlpower of gewoon heel leuk?

De drie nieuwe Angels van Charlie binnenkort in de bioscoop.

door Bram de Groot om 15:22 in Algemeen
Vanaf 9 januari is Charlie's Angels van regisseur Elizabeth Banks (Pitch Perfect 2) te zien in de Nederlandse bioscoopzalen. Aankomende vrijdag debuteert de film al in de States en de eerste recensies staan online!

De nieuwe Angels met rollen voor Kristen Stewart (Still Alice), Naomi Scott (Power Rangers) en Ella Balinska (A Modern Tale) is na 37 getelde recensies redelijk 'fresh' op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op 68%, met een 5.98 / 10 als gemiddelde beoordeling.


Geen pop, maar metal!
"De nieuwe Charlie's Angels is heftiger dan elke eerdere Angels-incarnatie. Als de films uit de vroege jaren 2000 'pop' waren, dan is deze 'metal'." aldus Owen Gleiberman van Variety.

Ook de recensent van The Hollywood Reporter is postief. "Banks brengt Charlie's Angels de moderne tijd in met flair, terwijl ze tegelijkertijd een feministische vlag verheft, vrouwelijke vriendschappen verdedigt en subtiel een punt maakt over de urgentie van de aanhoudende klimaatcrisis," aldus Beandrea July.

Maar ook niet helemaal top
Minder positieve, en zelfs negatieve recensies zijn er uiteraard ook te lezen. "Ondanks al het stevig aanwezige #MeToo werkt de film nog steeds niet, voornamelijk om dezelfde redenen als voorheen: Ze zijn neergezet als symbolen (geen menselijke wezens) en de personages hebben te veel spionagewerk te doen, maar toch ook weer niet," aldus Joshua Rothkopf van Time Out.

Ook Lindsey Bahr van Associated Press is niet overtuigd: "Op het moment dat de film is geland en het tempo en de energie heeft gevonden die het nodig heeft, is deze alweer aan het einde."

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Overlord

Avatar

Audience score staat nu op 83%, helemaal geen slechte score.
Gewoon weer lekker zelf beoordelen, ga deze zeker een kans geven

Popcultuurfreak

Avatar

Charlie's angels was altijd girl power. Het probleem is juist wanneer girl power legacy karakters/franchises overneemt die eerst op jongens of unisex was gericht.

SeanDeNiro

Avatar

Van de week was de eerste film op tv. Ik hield het niet langer vol dan 1 minuut. Wat een treurigheid op alle vlakken. De reboot laat ik aan mij voorbij gaan omdat de trailer niet veel goeds beloofde.

Hyenas

Avatar

@popcultuurfreak; daar maak je een erg goed punt. Dit is heel anders dan een Ghostbusters reboot. Ik ben alleen bang in hoeverre het de film zal beinvloeden. De trailer was namelijk flink cringy. Ik voorspel nog steeds een rampzalige film met een slechte box office ontvangst.

centr1no

Avatar

Helaas lees ik woorden als 'feministisch', '#Me Too' en 'symbolen'. Zowel in de positieve als de negatieve reacties.
Dat houdt helaas in dat het er gewoon weer te dik boven op ligt.
Waarom kan er niet gewoon een leuke film gemaakt worden zonder zo nodig een statement te moeten maken?

NieuwsFilm

meest populair