Eerste recensies 'Charlie's Angels': teveel girlpower of gewoon heel leuk?

Eerste recensies 'Charlie's Angels': teveel girlpower of gewoon heel leuk?

De drie nieuwe Angels van Charlie binnenkort in de bioscoop.

Vanaf 9 januari is Charlie's Angels van regisseur Elizabeth Banks (Pitch Perfect 2) te zien in de Nederlandse bioscoopzalen. Aankomende vrijdag debuteert de film al in de States en de eerste recensies staan online!

De nieuwe Angels met rollen voor Kristen Stewart (Still Alice), Naomi Scott (Power Rangers) en Ella Balinska (A Modern Tale) is na 37 getelde recensies redelijk 'fresh' op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op 68%, met een 5.98 / 10 als gemiddelde beoordeling.


Geen pop, maar metal!
"De nieuwe Charlie's Angels is heftiger dan elke eerdere Angels-incarnatie. Als de films uit de vroege jaren 2000 'pop' waren, dan is deze 'metal'." aldus Owen Gleiberman van Variety.

Ook de recensent van The Hollywood Reporter is postief. "Banks brengt Charlie's Angels de moderne tijd in met flair, terwijl ze tegelijkertijd een feministische vlag verheft, vrouwelijke vriendschappen verdedigt en subtiel een punt maakt over de urgentie van de aanhoudende klimaatcrisis," aldus Beandrea July.

Maar ook niet helemaal top
Minder positieve, en zelfs negatieve recensies zijn er uiteraard ook te lezen. "Ondanks al het stevig aanwezige #MeToo werkt de film nog steeds niet, voornamelijk om dezelfde redenen als voorheen: Ze zijn neergezet als symbolen (geen menselijke wezens) en de personages hebben te veel spionagewerk te doen, maar toch ook weer niet," aldus Joshua Rothkopf van Time Out.

Ook Lindsey Bahr van Associated Press is niet overtuigd: "Op het moment dat de film is geland en het tempo en de energie heeft gevonden die het nodig heeft, is deze alweer aan het einde."

NieuwsFilm

meest populair