Algemeen

Marvel zag Chris Pratt niet zitten als 'Captain America'

Uiteindelijk bleek Pratt de perfecte kandidaat voor de rol van Star-Lord te zijn.

door Jeffrey Kouters om 15:17 in Algemeen
Wist jij dat Chris Pratt ooit auditie heeft gedaan voor de rol van Captain America? Marvels castingdirector Sarah Finn onthult dat interessante weetje in een speciale featurette op Disney+.

Het is moeilijk om iemand anders dan Chris Evans in de rol van Steven Rogers alias Captain America voor te stellen. Toch stond Evans in eerste instantie niet te springen om deze acteerklus. Marvel heeft in zijn zoektocht naar Captain America meerdere acteurs langs laten komen voor een auditie. Zo ook Chris Pratt.

Driedubbele afwijzing
"Het was een interessante auditie, maar hij paste gewoon niet in de rol", zegt Finn over de auditie van Pratt. Finn hield Pratt in haar achterhoofd voor een volgende gelegenheid en hield na zijn auditie zijn werk goed in de gaten. Toen ze hem uitnodigde om auditie te komen voor de rol van Star-Lord, stuitte Finn echter op twee problemen: regisseur James Gunn zag Pratt niet zitten en de acteur had in eerste instantie zelf ook geen zin om auditie te komen doen.

Magisch moment in auditieruimte
"Ik was door het dolle heen toen ik eindelijk een afspraak met hen beiden wist te regelen", vertelt Finn. Volgens de castingdirector gebeurde er toen iets magisch. "We wisten meteen dat we de juiste man voor ons hadden staan". Zelfs Gunn was binnen tien seconden overtuigd. De rest is geschiedenis.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Grote overname in bioscoopland: Pathé haalt bioscopen Euroscoop binnen

NieuwsFilm

meest populair