Video

'Seberg' trailer: Kristen Stewart is een Franse filmster én een FBI-doelwit

Het bijzondere en waargebeurde verhaal van Jean Seberg, de hoofdrolspeelster van Jean-Luc Godards legendarische film 'À bout de souffle' (1960).

door Jan-Peter Rook om 12:14 in Video
De nieuwe biopic Seberg vertelt het waargebeurde verhaal van het Franse filmicoon Jean Seberg, o.a. bekend uit Jean-Luc Godards legendarische film À bout de souffle (1960). De actrice had daarnaast ook de FBI achter zich aan, dus je mag spreken van een vrij bijzonder leven. Seberg wordt gespeeld door Charlie's Angels-ster Kristen Stewart en de trailer is nu te bekijken.


Seberg begon in de jaren zestig met het steunen van de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging en kreeg een relatie met activist Hakim Jamal (Anthony Mackie). Hierdoor kwam ze op de radar van de FBI terecht.

Verwoest
In deze film van regisseur Benedict Andrews is te zien hoe Sebergs leven en carrière worden verwoest door de manier waarop FBI-directeur J. Edgar Hoover haar op de huid zat en haar activistische neigingen probeerde te ontmoedigen.

De rest van de cast bestaat uit Jack O'Connell, Margaret Qualley, Zazie Beetz en Vince Vaughn. Seberg, met een scenario van Joe Shrapnel en Anna Waterhouse, heeft op dit moment (nog) geen Nederlandse releasedatum.
3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jaws

Avatar

Kristen Stewart heeft zich toch aardig ontwikkeld als actrice. Chapeau. Mooie vrouw bovendien..

GreenHornet

Avatar

Wow wat een schatje mijn favo Angel

Rutherford

Avatar

Het probleem met een franchise is toch de desbetreffende rol afschudden. Pattinson had dat ook, maar in feite hebben ze het beide Redelijk tot goed gedaan. Pattinson vind ik trouwens nog een klasse beter.

NieuwsFilm

meest populair