Anthony Mackie (Avengers: Endgame) over het opvolgen van Captain America

Het is een hele eer!

Anthony Mackie was een van de grote sterren van Avengers: Endgame, maar zijn rol zal alleen nog maar groter worden in de toekomstige Marvel-films. Zijn personage, Sam Wilson/Falcon, neemt namelijk op het eind van de film het schild over van Captain America. In een recent interview liet Mackie zich erover uit.

''Ik werd er zelfs emotioneel van'' begint de acteur. ''Ik ben al zo'n twintig jaar aan het acteren. Ik heb mazzel gehad, ik heb in geweldige films gespeeld en met geweldige mensen gewerkt. Maar dit overtreft het toch wel allemaal. Om als een zwarte man in 2019 het stokje over te nemen van Captain America is een gigantische stap in de geschiedenis van de zwarte mensen in Amerika. Dit heeft niet alleen impact op de entertainment-wereld maar ook op mijn leven''.

Reactie
Zijn eerste reactie was dan ook een van grote blijdschap: ''Het voelt alsof ik een grote prijs heb gewonnen. Ik heb zo het idee dat ik nu als vader een ander gesprek kan voeren met mijn zoon dan vóór deze rol. Vroeger werd ons altijd geleerd door onze ouders dat we voorzichtig moesten zijn, bepaalde straten te vermijden, enz. Maar nu kunnen we met onze zonen gesprekken voeren en zeggen dat ook zij Captain America kunnen worden!''

NieuwsFilm

meest populair