Algemeen

Anthony Mackie (Avengers: Endgame) over het opvolgen van Captain America

Het is een hele eer!

door Wouter Drummen om 22:30 in Algemeen
Anthony Mackie was een van de grote sterren van Avengers: Endgame, maar zijn rol zal alleen nog maar groter worden in de toekomstige Marvel-films. Zijn personage, Sam Wilson/Falcon, neemt namelijk op het eind van de film het schild over van Captain America. In een recent interview liet Mackie zich erover uit.

''Ik werd er zelfs emotioneel van'' begint de acteur. ''Ik ben al zo'n twintig jaar aan het acteren. Ik heb mazzel gehad, ik heb in geweldige films gespeeld en met geweldige mensen gewerkt. Maar dit overtreft het toch wel allemaal. Om als een zwarte man in 2019 het stokje over te nemen van Captain America is een gigantische stap in de geschiedenis van de zwarte mensen in Amerika. Dit heeft niet alleen impact op de entertainment-wereld maar ook op mijn leven''.

Reactie
Zijn eerste reactie was dan ook een van grote blijdschap: ''Het voelt alsof ik een grote prijs heb gewonnen. Ik heb zo het idee dat ik nu als vader een ander gesprek kan voeren met mijn zoon dan vóór deze rol. Vroeger werd ons altijd geleerd door onze ouders dat we voorzichtig moesten zijn, bepaalde straten te vermijden, enz. Maar nu kunnen we met onze zonen gesprekken voeren en zeggen dat ook zij Captain America kunnen worden!''

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Bucky komt nog kan nog even duren.

centr1no

Avatar

Kind: 'Ik wil Captain America zijn.'
Vader: 'Dat kan niet, want Captain America is blank en jij bent zwart.'

PRIME

Avatar

Cool

GreenHornet

Avatar

Zwarte acteurs gaan toch vaak als eerste dood. Komt allemaal nog goed.

kokosnoot

Avatar

Ik vind hem absoluut geen Captain America (super soldier serum&Steve Rogers). Hij roept die associatie helemaal niet bij me op al ontving hij 10 schilden en droeg hij ook nog captain america sokken. Ook als opvolger of leider vind ik toch Cap beter geschikt. Verder vind ik hem wel een chill persoon.

ridjieddo

Avatar

@GreenHornet: zeg je nou echt dat zwarte acteurs eerder dood gaan dan blanke acteurs?

Sunspot

Avatar

Huh, zou toch juist niet zo gaan, die Mackey zei dat zelf nog, dat dat niet zou moten gebeuren.

Het maakt ook niet uit, Cap America is voor mij Evans, blijf die Mackie als Falcon zien, met schild van Cap America, omdat ze vrienden waren.

Maar sowieso, MCU is voorbij nu, wacht op Xmen

SunChaser

Avatar

NEWS FLASH
kings.men is zeven maanden naar achteren verplaatst

Decepticon

Avatar

Het is afwachten hoeveel mensen de serie Falcon and the Winter Soldier gaan kijken en hoe die ontvangen wordt. Disney gooit blockbuster film waardige budgetten tegen deze series aan, dus het zal er allemaal heel goed uitzien.
Maar of de verhalen goed en ook echt relevant voor de MCU zijn, is afwachten.
Ik geloof daar nog niet zo in.

En Mackie is en zal idd voor velen gewoon Falcon zijn en blijven en dat suggereert de titel van de serie eigenlijk ook. Het schild maakt hem geen Captain America.

Arnold_FF7

Avatar

Ze hadden gewoon moeten wachten en captain Amerika moeten laten verdwijnen.

Het schild zal dan in een museum komen totdat patriot het zal gaan halen. Had je een leuke reference naar winter soldier ,een teaser voor young avengers en een nieuwe Afrikaanse Amerikaans karakter kunnen hebben voor de mcu

PRIME

Avatar

@greenhornet
Kansloze opmerking.

@decepticon
Hoezo zou het verhaaltechnisch niet goed zijn? Je hebt het over Marvel Studios..

Decepticon

Avatar

@Prime
Ik heb wel vertrouwen in Feige, maar Falcon en Bucky zijn zijpersonages, bijrollen, ik denk dat het verhaal/verhalen in hun tv serie ondergeschikt zal zijn aan de verhalen in de films, gewoon een soort op/aanvulling, maar mischien wordt ik verrast door de tv serie.
Maar vooralsnog denk ik dat je de films nog steeds prima kunt zien, zonder de de Disney+ series gezien te hebben. Zo zouden de films ook gemaakt moeten worden, zo hebben de regisseurs van de films ook nog enige creatieve vrijheid zonder dat ze rekening moeten houden met de Disney+ series.
Maar ik zal uiteraard wel Disney+ nemen, zodra The Falcon and the Winter Soldier er op staat, kijken, Disney+ opzeggen en wachten tot de volgende serie.

NieuwsFilm

meest populair