Duizenden Disney+ accounts gehackt en doorverkocht

Duizenden Disney+ accounts gehackt en doorverkocht

Ook accounts van andere streamingdiensten worden aangeboden.

Duizenden abonnees van Disney+ zijn één week na de officiële lancering al het slachtoffer geworden van hackpartijen. Dat meldt de Amerikaanse techsite ZDnet op basis van klachten op sociale media. Hackers schijnen de accounts ook door te verkopen.

Diverse abonnees van Disney+ melden op Twitter en Reddit dat zij hun account niet meer kunnen gebruiken. Disney zou de toegang tot hun profielen hebben geblokkeerd na het waarnemen van 'verdachte activiteiten'. ZDnet meldt dat hackers hebben toegeslagen en de inloggegevens van duizenden accounts hebben weten te ontfutselen. Deze worden vervolgens gratis weggegeven of doorverkocht op schimmige sites en hackfora.

Beveilig je account
Deze hacks vallen Disney natuurlijk niet te verwijten (al vinden sommigen de beveilingsmaatregelen op de site wel erg minimaal). Gebruikers dienen goed om te gaan met hun gegevens, te kiezen voor een sterk wachtwoord en niet op elke site hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Disney heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Deze problemen doen zich overigens ook voor bij andere streamingdiensten, zoals Netflix.

NieuwsFilm

meest populair