Algemeen

Actielegende John Woo geeft een update over de remakes van 'The Killer' en 'Face Off'

De regisseur doet daarnaast ook zijn duit in het zakje over de discussie over superheldenfilms.

door Timothy van Damme om 18:11 in Algemeen
Het is alweer enige tijd geleden dat John Woo een eigentijdse Amerikaanse remake aankondigde van zijn actiedrama The Killer. De film blijkt nog altijd in de planning te staan, maar vanwege aanpassingen aan het schema is Lupita Nyong'o (12 Years a Slave) niet langer in beeld voor de hoofdrol.

Wie haar gaat vervangen is op dit moment nog niet duidelijk, maar dit zal sowieso een vrouw zijn. Dit was namelijk de reden dat John Woo überhaupt aan een remake dacht, aangezien hij verwacht dat het verhaal hierdoor een hele nieuwe dimensie krijgt. De actrice hoeft overigens geen actiester te zijn. Woo vertelt dat het zijn gave is dat hij iedereen kan veranderen in een actiester. Yun-Fat Chow (Crouching Tiger, Hidden Dragon) was destijds immers ook vooral bekend als 'gewoon' acteur.

Face Off
Daarnaast is recent bekend gemaakt dat ook Face/Off een nieuwe bewerking krijgt. Dit nieuws kwam ook voor John Woo als een grote verrassing. Hieraan zal hij dus niet verbonden zijn, al vindt hij het geen enkel probleem dat de reboot er komt.

Desgevraagd wilde de actieregisseur ook nog wat kwijt over de recente superheldendiscussie. Hoewel zijn extravagante stijl zich er voor zou kunnen lenen en hij - voordat het MCU ontstond - door Stan Lee benaderd werd, zou hij nooit een superheldenfilm willen maken. Niet omdat hij het genre minderwaardig vindt, maar omdat hij zelf denk dat hij er niet geschikt voor is.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maanridder

Avatar

Jeugdidool. Prachtige actieregisseur die veel baanbrekende trends introduceerde (slowmotion, dubbele geweren, ballistische explosies, face-to-face standoffs, back-to-back standoffs etc. De Aziatische peckinpah.

NieuwsFilm

meest populair