Algemeen

Nog meer Pathé-bioscopen in Nederland (en België)

Overname van Euroscoop doet Pathé flink groeien.

door Bram de Groot om 15:42 in Algemeen
Met (IMAX) bioscopen door heel Nederland en in veel grote plaatsen is Pathé de grootste en bekendste bioscoopketen in Nederland en deze probeert dat mogelijk ook in België te worden. Een overname doet de keten flink groeien.

Pathé heeft namelijk Euroscoop in Nederland en België overgenomen. Dit zijn elf bioscopen: zes in België en vijf in Nederland. Pathé groeit in Nederland van 27 naar 32 locaties. De totale capaciteit stijgt van 212 zalen en 40.425 stoelen naar 241 zalen en 46.724 stoelen.

Onder het Euroscoop-merk
"We zijn enorm verheugd dat we de bioscopen van Euroscoop aan ons portfolio mogen toevoegen en zien het als een mooie kans om onze positie in Nederland nog verder te verstevigen. De complementariteit van Euroscoop en de huidige Pathé bioscopen is zeer gunstig.

Daarnaast is de kwaliteit van de technische apparatuur en de theaters van Euroscoop uitstekend, dus vanaf half november gaat Pathé onder het Euroscoop-merk ook op die locaties bezoekers de beste bioscoopervaring én een breed filmaanbod bieden," aldus Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé Theatres.

Er komen naast de drie bestaande Nederlandse Euroscoop-bioscopen ook nog twee nieuwe Euroscoop-bioscopen in Amsterdam-Noord en Den Haag Ypenburg, met nog eens 22 zalen en 4.874 stoelen.

Foto: HH

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Dat bioscopen het nog altijd goed doen.

Dust1981

Avatar

Hadden de Pathé bioscopen niet als regel dat de zaaldeur dicht blijft als je te laat arriveert? Dat mogen ze best in België invoeren.

Guyon2002

Avatar

Kom nooit bij Pathé, te duur en geen pauze

kaedir

Avatar

Yes minder gezeik zo.

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

Dust 1981

In België is Kinepolis de marktleider en ze hebben ook aantal filialen in Nederland moet je eens eens gaan

SAS1982

Avatar

@master of films

Ik heb last van een zwakke blaas dus een pauze is voor mij wel ideaal. Vind het ook wel fijn dat je dan ook weer popcorn kan halen. Ik snap dat sommige mensen het niet prettig vinden, die paar minuten en je zit zo weer in de film.

Frietgezicht

Avatar

^ Eens met Sas. Pissen, roken, pils halen, kletsen over 1ste helft film, benen strekken. Pauze is relax. Bij een film van 90 minuten niet nodig maar daar ga ik uberhaubt niet voor naar de bios.

Hier in Leiden ontbreekt helaas een pathe maar we krijgen nu wel een andere mega bioscoop(beter dan Pathe en dat soort gelul maar dat is afwachten)

Master Of Films

Avatar

Voor alle duidelijkheid. Het is een persoonlijk iets.
Dus geen pauze is juist een pluspunt wat Pathé voor mij kan bieden. Helemaal als het om Dolby Cinema of IMAX voorstelling gaat. Wat dat betreft ben ik wel tevreden met Pathé. Smiley face

Dat Pathé zich gaat uitbreiden is ook een logische gevolg, vanwege de invasie van Kinepolis. Deze hebben een gigantische expansie drift, niet alleen in Nederland. Dat beide bioscoopketens zich uitbreiden terwijl de streamingsdiensten uit de grond worden gestampt zegt ook heel wat over de filmindustrie. Beide kunnen alsnog naast elkaar leven en aanvullen op de filmliefhebber.

rep_robert

Avatar

@sas1982

Maar ga je thuis dan ook elke 45 minuten naar de wc? Pauze is in mijn ogen (dus voor mij) de grootste onzin ooit in de bioscoop. Enkel als een film extreem lang duurt (3 uur) zou ik het accepteren.
Als je popcorn haalt kan dat toch ook gewoon voor de film. Waarom in een pauze?
Ben recentelijk 1x in een regionale bios geweest. Verschrikkelijk. Midden tijdens een spannende scene werd zomaar de film op pauze gezet. Barbaren. Doet me denken aan films op de commerciële tv. Wat dat betreft ben ik ontzettend blij met Pathé

Rick de Wit

Avatar

"Er komt een nieuwe bioskoop in Amsterdam-Noord"... euhhhh... volgens mij is dat nu juist een van die overnames van Euroscoop.
Of is het én een overname én een nieuwe bouw in Amsterdam-Noord?

Sharky13

Avatar

En ondertussen staat de bouw van Pathe Leeuwarden al jaren stil. Enkel een aantal palen in de grond, verder is men nog altijd niet gekomen.

GreenHornet

Avatar

Bioscoop waar ik ga moet het hebben van de Pauzes om zo meer omzet te draaien.

Ik vraag me af hoe Pathe zijn geld verdiend.

Master Of Films

Avatar

Rick de Wit "Of is het én een overname én een nieuwe bouw in Amsterdam-Noord?"
Dit. Want vanaf 25 november gaat Euroscoop Amsterdam-Noord (dat sinds 13 november eigendom is geworden van Pathé) open.

Sjaam

Avatar

Juist wel..zij zijn de enige met Bollywood films

Rich Art

Avatar

GreenHornet "..Ik vraag me af hoe Pathe zijn geld verdiend."

Door een hoge ticketprijs... €16.50 is een normale prijs...

Luizelgespuizel

Avatar

Yes nog minder concurrentie, altijd goed voor de consument . Het is te hopen dat ze een van de bioscopen in omg Rotterdam een soort Buitenhof van maken met films die nergens anders draaien. Beetje zonde om nu naast Schouwburg en de Kuip dalijk Schiedam en Zuidplein te hebben die precies hetzelfde aanbod zullen draaien.

noah81

Avatar

Pathe Mehhh.. Geen pauze, is niets voor mij. Zo jammer dat er steeds minder pauze is bij de bioscopen. Is juist gezellig tussendoor ff kletsen

SAS1982

Avatar

@rep,

Yep, ik heb er erg last van. Tis gewoon vervelend. Dus vandaar dat ik het ideaal vind. We hadden een Pathé maar die is weer veranderd naar movie unlimited, nu met pauze. Met lange films is het niet te doen voor mij en als je dan naar het toilet moet mis je gewoon een stuk film.
Voor de film haal ik altijd popcorn die is zo op. In de pauze kun je nog andere snacks halen als je zin heb

Xenolicker

Avatar

^ Gewoon 2 bakken popcorn kopen en wanneer de eerste dan leeg is kun je die mooi als je eigen persoonlijke minitoilet gebruiken!

Ties79

Avatar

Euroscoop neemt Arcaplex over..... geen beste zet. Daar loopt een "manager" rond. De reden dat er veel personeel vertrok die er al lang werkte. Dat zegt ook al genoeg.

NieuwsFilm

meest populair