'James Bond' gaat onzekere toekomst tegemoet na vertrek Daniel Craig

Er is grote onzekerheid na No Time To Die.

No Time To Die, de 25ste James Bond-film, is de laatste met Daniel Craig als de superspion. Je zou denken dat er wordt nagedacht over wat er daarna moet komen. Maar dat is absoluut niet het geval.

Tegenwoordig worden filmreeksen van tevoren gepland. Marvel is het bekendste voorbeeld van langetermijndenken, en heeft films klaarstaan tot 2022 en verder. Ook reeksen als Harry Potter en DC denken na over de toekomst. Niet zo bij James Bond. Als Daniel Craig in april zijn Licence To Kill inlevert, kan de reeks alle kanten uit, zo zegt het hoofd van studio MGM.

Uit de lucht gevallen
Christopher Brearton, de grote baas van MGM, kwam compleet uit de lucht gevallen na een aantal vragen van aandeelhouders. Die wilden graag weten of MGM al plannen heeft ná Craig. Wanneer komt er een nieuwe Bond? Wordt het altijd zo lang wachten op een nieuwe film, of gaat de reeks terug naar elke 2 à 3 jaar een nieuwe film? Komt er ooit een televisieserie voor streaming? Na deze vragen kwamen telkens lange pauzes van Brearton.

En dat is toch opmerkelijk, omdat CEO's geen onzekere indruk willen geven aan hun aandeelhouders. Meestal hebben ze hun antwoorden op dergelijke vragen al klaar. Brearton kon enkel zeggen dat "We continu communiceren met [producente] Barbara Broccoli en onze partners om op de beste manier het maximum uit de waarde van de reeks te halen. We zijn erg gefocust op deze film, en we gaan niet verder speculeren.".

Opheldering en geen trailer
Maar uit de financiële resultaten van MGM blijkt dat ze de Bond-reeks meer dan ooit nodig hebben. Brearton zei tijdens zijn presentatie dat ze op een grote omzet hopen voor No Time To Die. Eerder noemde hij Bond al "Het kroonjuweel van onze geplande films". Het is eigenlijk ook geen geheim dat MGM graag meer met Bond wil doen. Maar dat is niet volledig hun keuze. 50% van de reeks is in handen van Barbara Broccoli en Michael G. Wilson, die zelden in hun kaarten laten kijken.

007's toekomst moet dus nog opgehelderd worden. Maar eerst valt er nog een hoofdstuk af te sluiten met No Time To Die, vanaf 2 april in de zalen. Een trailer is er nog altijd niet. Die wordt volgens de geruchtenmolen ten vroegste begin december verwacht. Dus tonen we hieronder het enige stukje bewegend beeld dat we hebben.



NieuwsFilm

meest populair