'Joker'-regisseur pleit voor meer duistere DC-films

'Joker'-regisseur pleit voor meer duistere DC-films

Todd Phillips hield een redelijk agressieve pitch voor de studiobonzen.

In Joker verkent Todd Phillips de duistere psyche van de bekende Batman-nemesis. De regisseur zou het liefst nog meer van deze karakterstudies willen maken. Phillips heeft zelfs het idee voor een speciaal 'DC Black'-label gepitcht bij Warner Bros. Gaat dat label er nu ook komen na het succes van Joker?

Hoewel het nog niet zeker is of Todd Phillips het verhaal van de gestoorde clown verder gaat verkennen in een vervolgfilm (de berichtgeving die daar vorige week over verscheen is behoorlijk tegenstrijdig), is wel bekend dat de regisseur volop plannen heeft voor meer karakterstudies van het schurkenarsenaal van DC Comics in Joker-esque solofilms. Phillips zou deze graag willen uitbrengen onder een apart 'DC Black'-label en pitchte het idee daarvoor al lang voor het verschijnen van Joker aan de studiobonzen van Warner Bros. Hoe verliep die pitch?

"Ik had een afspraak met de studiobazen van Warner, omdat ik wist dat zij zich zorgen maakten over hoe ze publiek duidelijk moesten maken dat Joker los zou staan van alle andere films", vertelt Phillips in een nieuw interview met Deadline. "Dat stelde ik ze toen voor, op een vrij agressieve manier", grapt hij.

Bekijk de afbeelding
Dubbelpret
"Ik vertelde ze dat Joker de eerste film zou zijn, en had al allerlei ideeën over welke andere regisseurs films voor het label zouden kunnen maken", legt Phillips uit. "Zo kunnen we dubbel genieten van de personages. Met aan de ene kant diepgaande karakterstudies en aan de andere kant de gebruikelijke DC-films".

Phillips was dus direct enthousiast, maar Warner Bros. vond dat hij te hard van stapel liep. "Ze zeiden dat ik rustig aan moest doen en géén label binnen Warner Bros. zou krijgen", vertelt hij over de eerste reactie van de studio tijdens dat gesprek. "Toch vonden ze het idee interessant en gaven ze me de kans om het verder uit te werken op papier".

Volgende stap
Na het commerciële en prestigieuze succes van Joker, en de geluiden over een mogelijk vervolg, is het haast ondenkbaar dat Warner Bros. geen werk gaat maken van het 'DC Black'-label van Phillips. Als Phillips de kwaliteit die hij heeft getoond in Joker voort weet te zetten, dan lijkt zo'n label een mooi vooruitzicht te zijn - zeker voor DC-liefhebbers.

NieuwsFilm

meest populair