'Waarom Al Pacino in zoveel slechte films te zien was'

De topacteur kende ook zeer magere jaren.

Je kent hem uit klassiekers als The Godfather, Scarface en Heat en dit jaar was hij te zien in topfilms als Once Upon a Time in Hollywood en The Irishman. Het ging Al Pacino echter ook een flink aantal jaar minder goed voor de wind.

Zeker eind jaren 90 en in de '00 was Pacino in flink wat zwak ontvangen films te zien, die ook niet allemaal goed scoorde aan de bioscoopkassa's. Sommige films verdwenen zelfs direct naar het Dvd-schap. Denk maar aan films als Gigli, 88 Minutes, Two for the Money, Righteous Kill, Misconduct, Hangman en zelfs Jack & Jill. In gesprek met GQ gaf Pacino tekst en uitleg.


"Weet je wat? Misschien val ik nu terug op een slechte gewoonte. Ik denk dat ik een beetje pervers begin te worden. Ik wil films maken die niet echt heel goed zijn, en die probeer ik beter te maken. En dat is mijn uitdaging geworden. Soms bieden ze je geld om iets te doen dat niet voldoende is. En je haalt jezelf over om het te doen. En ergens weet je al dat het fout gaat.

Ambitie over het beter te maken
Pacino vertelde ook dat hij er vaak alles aan doet om matige projecten beter te maken, zodat deze "minimaal een gemiddelde film" wordt. Tegenwoordig heeft hij daar minder wat zin in en is hij vaker op het toneel te vinden. Welke film van Pacino vind jij de beste?

NieuwsFilm

meest populair